Zwitserland 24/6

We bezoeken deze reis het hart van Zwitserland: Bern en Luzern om een indruk te krijgen van de prachtige meren en de machtige bergen van wel 3000 meter hoog.
Zwitserland heeft 50.000 agrarische bedrijven, waarvan 70% minder dan 20 ha bewerkt. Veel Zwitsers werken parttime op hun bedrijf en bieden daarnaast kamerverhuur en/of verkoop van producten van het bedrijf. Moderne veeteeltbedrijven bevinden zich veelal in de dalen.
We zullen een kaasmakerij bezoeken. De biologische landbouw is belangrijk en vindt vooral in de berggebieden plaats. We zullen bedrijven bezoeken. Daarnaast zullen enkele toeristische objecten worden bezocht.

Vertrekdatum: 24/06/2019
Aantal dagen: 6
Soort: Busreis
Prijs: €840*

Voorlopig programma

Maandag 24 juni
We vertrekken vanaf opstapplaatsen. We reizen naar richting Stuttgart voor diner en overnachting. Onderweg zal een bedrijf worden bezocht.

Dinsdag 25 juni
We steken de grens met Zwitserland over en komen door een prachtig bergachtig gebied richting Bern. We bezoeken een bedrijf met melkvee. We reizen naar Hotel Panorama voor diner en overnachting.

Woensdag 26 juni
Vanmorgen maken we een boottocht en brengen een bezoek aan Bern. Overnachting in hetzelfde hotel.

Bern

Donderdag 27 juni
We gaan met een kabelbaan een stuk naar boven. Het is hier prachtig om terug naar beneden te wandelen. We zullen hier een bergboer bezoeken. Men kan er ook voor kiezen om met de lift weer naar beneden te gaan. Overnachting in hetzelfde hotel.

Zwitserse koeien

Vrijdag 28 juni
We reizen via Frankrijk terug en komen door de Vogezen. Er zal een wijnbedrijf of een Nederlandse ondernemer worden bezocht. Overnachting in dit gebied.

Wijngaard in Vogezen

Zaterdag 29 juni
Vanmorgen zal een excursie worden gepland in België. We gebruiken het afscheidsdiner en reizen terug naar de opstapplaatsen.

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • vijf hotelovernachtingen (op basis van 2-pers-kamer)
  • alle maaltijden
  • excursies zoals in het programma genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt € 840,- bij  40-48 deelnemers en  € 900,- bij 30-39 deelnemers.