Zwitserland 13/6

Deze reis is volgeboekt.

We bezoeken deze reis Bern, het hart van Zwitserland, om een indruk te krijgen van de prachtige meren en de machtige bergen van wel 3000 meter hoog.
Zwitserland heeft 50.000 agrarische bedrijven, waarvan 70% minder dan 20 hectare bewerkt. Veel Zwitsers werken parttime op hun bedrijf en bieden daarnaast kamerverhuur en/of verkoop van producten van het bedrijf. Moderne veeteeltbedrijven bevinden zich veelal in de dalen.
De biologische landbouw is belangrijk en vindt vooral in de berggebieden plaats. We zullen enkele bedrijven bezoeken. Daarnaast zullen toeristische objecten worden bezocht. Het concept programma is hieronder weergegeven.

Vertrekdatum: 13/06/2023
Aantal dagen: 5
Soort: Busreis
Prijs: €840*

Voorlopig programma

Dinsdag 13 juni
We vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We reizen naar Zuid Duitsland voor diner en overnachting. Onderweg zal een bedrijf van een Nederlander worden bezocht.

Woensdag 14 juni
We komen Zwitserland binnen en bezoeken hier de watervallen van Schaffhausen. Vanmiddag bezoeken we een boerderij in Zwitserland. We reizen naar ons hotel.

Donderdag 15 juni
Vanmorgen rijden we langs één van de prachtige meren. Vanmiddag gaan we met de kabelbaan een stuk naar boven en maken een bergwandeling. Overnachting in hetzelfde hotel.

Vrijdag 16 juni
We gaan naar Bern voor een bezoek aan de stad. We reizen via Frankrijk terug en plannen vanmiddag een bedrijfsbezoek. We overnachten in Noord Frankrijk.

Bern

Zaterdag 17 juni
Vanmorgen is er een excursie naar de monumenten van de Eerste Wereldoorlog bij Verdun (of we bezoeken een bedrijf). We gebruiken het afscheidsdiner en reizen terug naar de opstapplaatsen.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • vier hotelovernachtingen (op basis van 2-persoonskamer)
  • alle maaltijden
  • excursies zoals in het programma genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt € 840,- bij minimaal 40 deelnemers en € 890,- bij 30-39 deelnemers (excl. verzekeringen).