Zweden & Finland 10/9

Het koninkrijk Zweden met zo’n 9 miljoen inwoners, ligt centraal in Scandinavië en is één van de later toegetreden EEG-partners (echter zonder Euro). De oppervlakte is 13x Nederland. De helft van het land bestaat uit bos, 30% uit woeste gronden, 10% cultuurgrond en 10 % uit meren. Akkerbouw treffen we vooral aan in het zuiden van Zweden. Maar de melkveehouderij ontwikkelt zich sterk in het gebied tussen Stockholm en Göteborg.

Deze reis kiezen we ervoor om van Stockholm naar het noorden te reizen. We maken de overtocht van Umea naar Vaasa in Finland.

Vertrekdatum: 10/09/2018
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €900*

Voorlopig programma

Maandag 10 september
We vertrekken tegen de middag vanaf Eindhoven voor een vlucht naar Stockholm. Hier komen we in de middag aan. We brengen we een  bezoek aan de stad Stockholm. We zien o.a. het koninklijk paleis. Door de vele wateren in de stad wordt Stockholm wel het Venetië van het Noorden genoemd. Diner en overnachting ten noorden van Stockholm.

Stockholm

Dinsdag 11 september
We zullen de landbouwuniversiteit van Uppsala benaderen voor een bezoek. We gaan vanmiddag een stuk verder naar het noorden voor diner en overnachting bij Sundsvall.

Eland

Woensdag 12 september
Vandaag bezoeken we het melkveebedrijf van Anne en John Baars. Veel van de bedrijven hebben naast een het melkvee ook een stuk bos. In Zweden is het verplicht om de koeien een aantal uren per dag buiten te laten lopen.  We maken vanavond de overtocht Umea naar Vaasa in Finland(gaat helaas niet overdag). Overnachting in Vaasa.

Scandinavische koeien

Donderdag 13 september
We zullen een melkveebedrijf en een houtverwerkingsbedrijf bezoeken en reizen vanmiddag in zuidelijke richting. Diner en overnachting bij Tampere.

Fins meer

Vrijdag 14 september
Vandaag hebben we de gelegenheid om de stad Helsinki te bezoeken. We reizen naar de luchthaven van Helsinki voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hier komen we laat in de avond aan. U kunt vervoer van Schiphol naar Eindhoven bij ons boeken.

Helsinki

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht naar Stockholm en van Helsinki
  • vervoer per luxe touringcar
  • overtocht Umea -Vasa
  • 4 overnachtingen (tweepersoonskamer met douche/wc)
  • alle maaltijden (excl. drankjes)
  • excursies naar  bedrijven, Stockholm& Helsinki
  • reisleiding

Opgave voor deze vliegreis vóór 10 augustus 2018. Opgave na deze datum kan een hogere reissom tot gevolg hebben. Men kan vervoer van of naar de luchthaven aanvragen voor ongeveer € 20,- per persoon per rit. Als u dit wilt, kunt u dat aangeven bij ‘Overige informatie‘ op het inschrijfformulier.

*Voor de 5-daagse reis is de reissom € 900,- per persoon bij 40- 48 deelnemers,  € 960,- bij 30 – 39 deelnemers en € 1020,- bij 24 – 29 deelnemers.