Zweden 17/6

Het koninkrijk Zweden met zo’n 10 miljoen inwoners, ligt centraal in Scandinavië en is één van de later toegetreden EU-partners (echter zonder Euro). De oppervlakte is 13x Nederland. De helft van het land bestaat uit bos, 30% uit woeste gronden, 10% cultuurgrond en 10 % uit meren. Landbouw treffen we vooral aan in het zuiden van Zweden. Maar de melkveehouderij ontwikkelt zich sterk in het gebied tussen Stockholm en Göteborg.

Vertrekdatum: 17/06/2019
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €890*

Voorlopig programma

Maandag 17 juni
We vertrekken vanmorgen vroeg vanaf opstapplaatsen met de touringcar naar de luchthaven Eindhoven voor een vlucht naar Kopenhagen. Hier komen we in de loop van de morgen aan. We bezoeken vanmiddag Kopenhagen. We maken we een rondrit door deze prachtige stad. We zien o.a. het koninklijk paleis. We steken met de ferry over naar Zweden voor diner en overnachting.

Dinsdag 18 juni
Vanmorgen bezoeken we een melkveebedrijf. Veel van de bedrijven hebben naast het melkvee ook een stuk bos. In Zweden is het verplicht om de koeien een aantal uren per dag buiten te laten lopen Vanmiddag nemen we een kijkje bij de prachtige kust. We overnachten ten zuiden van Göteborg.

Zweedse roodbont

Woensdag 19 juni
We reizen verder naar het noorden en bezoeken een Nederlander met een melkveebedrijf. Vanmiddag gaan we op zoek naar elanden. Overnachting in de omgeving van Linköping.

Eiland in Vättern meer

Donderdag 20 juni
Er zal een houtverwerkingsbedrijf worden benaderd voor een bezoek. Verder vragen we DeLaval of het proefbedrijf Hamregaard kan worden bezocht.

Vrijdag 21 juni
Vandaag brengen we een bezoek aan Stockholm. In de loop van de middag gaan we naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Keulen. Met de bus reizen we terug naar de opstapplaatsen.

Stockholm

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht naar Kopenhagen en vanaf Stockholm
  • vervoer per luxe touringcar (ook van/naar luchthaven)
  • 4 overnachtingen (2 p-kamer met douche/wc)
  • alle maaltijden (excl. drankjes)
  • excursies naar bedrijven en Stockholm
  • reisleiding

*Voor de 5-daagse reis is de reissom € 890,- p.p. bij 40- 48 deelnemers en € 950,- bij 30 – 39 deelnemers (excl. reisverzekering € 10- pp en annuleringsverzekering á € 45,- p.p.). Bij deze opzet is er van uitgegaan dat we de namen met kopie paspoort uiterlijk 30 maart in ons bezit hebben.