Zuid-Duitsland 15/9

Het zuiden van Duitsland, met name Beieren, is een prachtig gebied. Het golvende landschap met veelal kleinschalige bedrijven is aantrekkelijk voor de recreatie. Veel agrarische bedrijven hebben neveninkomsten uit het toerisme. Verdere ontwikkeling van de bedrijven is heel moeilijk geworden. We zullen tijdens de reis een bedrijf bezoeken, dat zelf actief met de vermarkting van producten is begonnen. Boeren richten soms kleine coöperaties op om hun producten beter te kunnen vermarkten. Het gebied ziet er zeer goed verzorgd uit. Dit blijkt aantrekkelijk voor toeristen te zijn.

Vertrekdatum: 15/09/2019
Aantal dagen: 4
Soort: Busreis
Prijs: €460*

Voorlopig programma

Zondag 15 september
Vertrek vanaf Wolvega met opstapplaatsen bij Arnhem en Venlo. Ontbijt en lunch in Duitsland. Na de lunch reizen we door naar Beieren. Onderweg bezoeken we een bedrijf. Diner en overnachting in de omgeving van Stuttgart.

Maandag 16 september
Vanmorgen bezoeken we een bedrijf met Fleckvieh en een bedrijf dat zelf producten vermarkt of een paardenstoeterij.

Fleckvieh

Dinsdag 17 september
Ontbijt en vertrek voor een bezoek aan een almabtrieb. Deze dag worden de koeien feestelijk versierd vanuit de bergen naar huis gehaald. Er is een feesttent met muziek, veel bier en standjes met allerlei benodigdheden. We reizen alweer een stukje naar het noorden voor diner en overnachting.

Een almabtrieb

Woensdag 18 september
Vanmorgen bezoeken we een melkveebedrijf. Vanmiddag reizen we terug naar Nederland. Afscheidsdiner in Duitsland. Omstreeks 23.00 uur hopen we weer terug te zijn in Wolvega.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • drie hotelovernachtingen (op basis van tweepersoonskamer)
  • alle maaltijden
  • excursies zoals in het programma genoemd
  • reisleiding en reisverzekering

*De reissom bedraagt per persoon € 460,- bij 40 – 48 deelnemers, € 500,- bij  30 – 39 deelnemers en € 540,- bij 24 -29 deelnemers. Opgave na 31 maart 2019 kan een hogere reissom tot gevolg hebben.