Zuid-Afrika 5/2

Deze reis is volgeboekt.

Zuid-Afrika is een land van contrasten. U bezoekt moderne steden en u reist door reeds lang bestaande landschappen. Zuid-Afrika is zo groot als Frankrijk, Duitsland en de Benelux samen. Het bestaat uit 4 provincies, nl. Kaapprovin­cie, Trans­vaal, Oranje Vrijstaat en Natal. Lesotho is een onafhankelijke staat en Swaziland een klein koninkrijk. Men zegt dat Zuid-Afrika de schatka­mer van ’s werelds flora en fauna is. Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, loopt het in februari tegen het einde van de zomer. De temperatuur ligt overdag rond de 25 graden Celsius. Tijdens deze reis zult u naast agrarische bedrij­ven, ook verschillende schitteren­de natuur­parken en enkele steden (zoals Kaapstad, Durban & Pretoria) be­zoeken.

Vertrekdatum: 05/02/2019
Aantal dagen: 12
Soort: Vliegreis
Prijs: €2780*

Voorlopig programma

Dinsdag 5 februari
Vlucht Amsterdam naar Kaapstad met tussenstop in Johannesburg. We komen de volgende morgen aan in Kaapstad.

Woensdag 6 februari
We bezoeken Kaapstad, gesticht in 1652 door Jan van Riebeeck, onderaan de Tafelberg. We gaan met de kabelbaan naar de Tafelberg. Wanneer dit niet kan vanwege het weer, gaan we naar Robbeneiland. Kaapstad is één van de mooist gelegen steden ter wereld. We zullen een rondrit door de stad maken, o.a. naar het Kaaps Schiereiland. We overnachten bij Kaapstad.

Kaapstad

Donderdag 7 februari
We rijden naar het oosten en volgen de wijnroute bij Stellenbosch. Onderweg zullen we een wijnbedrijf bezoeken. We overnachten in de omgeving van Heidelberg.

Wijngaard in Stellenbosch

Vrijdag 8 februari
In dit gebied treffen we veel landbouw aan. Vandaag volgen we de tuinenroute naar de omgeving van Coldstream. Bovendien maken we een stop aan de kust, om te genieten van de oceaan. In dit gebied bezoeken we een boerderij met vleesvee. Overnachting bij Knysna.

Zaterdag 9 februari
We reizen door Tsitsikamma National Park, dat een 100km lang kustgebied omvat met kliffen, strandjes en bos. Bij Kareedouw bezoeken we een melkveebedrijf. We overnachten in de omgeving van Port Elizabeth.

Zondag 10 februari
We reizen vandaag naar het Addo Elephant National Park. In dit park zijn olifanten, buffels, neushoorns, koedoes en antilopen te zien. Overnachting in de omgeving van East London.

Struisvogels

Maandag 11 februari
We komen door het gebied van de Xhosa, die hier in de 17e eeuw zijn komen wonen. Iedere familie woont bij elkaar in een groep hutten, die de kraal wordt genoemd. Onderweg zien we verschillende van deze kralen met vaak kuddes schapen en geiten. Overnachting bij Port Shepstone.

Dinsdag 12 februari
Vandaag bezoeken we een krokodillenfarm en/of een bedrijf waar suikerriet wordt geteeld. In Durban bezoeken we een markt. Overnachting bij St. Lucia.

Woensdag 13 februari
We bezoeken vandaag het St. Lucia Wildreservaat. Hier leven veel nijlpaarden en krokodillen en er zijn veel vogelsoorten te bewonderen. We reizen naar het zelfstandige koninkrijk Swaziland. Onderweg zullen we stalletjes zien waar Swazi’s hun zelfgemaakte handwerk verkopen. Overnachting in Swaziland, waar we wat kunnen uitrusten bij het hotel.

Nijlpaard in St. Lucia

Donderdag 14 februari
Vanmorgen heel vroeg bezoeken we het zuidelijke deel van het Krugerpark. In deze bekendste wildtuin van Zuid-Afrika proberen we de Big Five  te ontdekken: buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant. We reizen vanmiddag naar Pretoria voor overnachting.

Zebra’s in Kruger National Park

Vrijdag 15 februari
Vanmorgen staat een bezoek aan de stad Pretoria op het programma. We bezoeken het Voortrekkersmonument, de Union Buildings en het Krugerhuis. Laat in de avond is onze rechtstreekse vlucht vanaf Jo­hannesburg naar Amsterdam gepland.

Zaterdag 16 februari
In de loop van de morgen komen we aan op Schiphol.

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht Amsterdam-Kaapstad en Johannesburg-Amsterdam
  • vervoer per touringcar/minibus
  • overnachtingen en alle maaltijden
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding

* Deze reis is volgeboekt.