West Canada & USA 25/8

Deze reis is vanwege de coronacrisis voorlopig uitgesteld naar volgend jaar.

In Alberta treffen we volop veehouderijbedrijven aan: melkvee, vleesvee en varkenshouderij. Verder zullen we een Huttenrite kolonie bezoeken. We gaan zeker naar de Rocky Mountains in het westen van Alberta. Hier zien we een gletsjer.

Over de grens in het noordwesten van de USA worden veel aardappelen verbouwd. Idaho is de belangrijkste aardappelproducent van de USA. Ook hier zal een bedrijf worden bezocht. Daarnaast zullen we een dagdeel in Yellowstone National Park doorbrengen. In dit prachtige park treffen we volop geisers en warmwaterbronnen aan.

Vertrekdatum: 25/08/2020
Aantal dagen: 12
Soort: Vliegreis

Voorlopig programma

Dinsdag 25 augustus
Vertrek vanaf Schiphol naar Seattle in de loop van de dag. Overnachting bij Seattle.

Woensdag 26 augustus
We doen een bezoek aan de stad vroeg in de morgen. In deze omgeving liggen prachtige bergen onder andere Mt. Rainier. Ook zullen we in deze omgeving een fruitbedrijf bezoeken. We reizen naar Kennewick voor overnachting.

Mt. Rainier

Donderdag 27 augustus
We reizen een stukje door de staat Oregon naar grens met de staat Idaho. De Columbia River vormt een groot deel van de grens tussen Oregon en Washington. Onderweg bezoeken we een bedrijf. We overnachten in de omgeving van Boise, de hoofdstad van Idaho.

Vrijdag 28 augustus
Vandaag gaan we naar een melkveebedrijf. Vanmiddag bezoeken we de watervallen bij Twin Falls. Overnachting in de omgeving van Pocatello.

Zaterdag 29 augustus
De staat Idaho is zeer bekend vanwege zijn aardappelteelt. We benaderen een bedrijf voor een bezoek. We overnachten in de staat Montana.

Zondag 30 augustus
We vertrekken vroeg voor een bezoek aan Yellowstone National Park. Hier zien we prachtige natuur. Yellowstone is bekend om haar vele wilde dieren en uitgestrekte vlakten met geisers. Het is het oudste nationaal park ter wereld. Overnachting bij Shelby.

Yellowstone National Park

Maandag 31 augustus
Vanmorgen bezoeken we een Hutterite kolonie. In deze gemeenschap treffen we een landbouwbedrijf, een eigen school, gemeenschappelijke keuken en een opvang van bejaarden. Dit is vergelijkbaar met een kibboets in Israƫl. Daarna rijden we naar het zuiden en passerende grens met de VS. Overnachting bij Lethbridge.

Hutterite kolonie

Dinsdag 1 september
Vanmorgen bezoeken we Buffalo Jump. Hier zien we hoe de vroegere bewoners van de hoogvlakte aan de kost kwamen. Vanmiddag gaan we naar een akkerbouwbedrijf in deze omgeving. Overnachting in deze omgeving.

Woensdag 2 september
Vanmorgen reizen we naar Calgary en bezoeken de stad. We zullen o.a. het Olympisch dorp zien van de Winterspelen in 1988. We reizen via Red Deer naar Rocky Mountain House voor diner en overnachting.

Donderdag 3 september
We rijden naar de Icefields Parkway. Vandaag zien we een deel van de Rocky Mountains. De Rocky Mountains zijn het hoogste gebergte van Noord-Amerika. Het is een langgerekt gebergte met een aantal toppen met eeuwige sneeuw en er zijn in het hele gebergte ook meren en gletsjers te zien. We gaan naar een van die gletsjers, de grootste ijsmassa van Noord-Amerika: Columbia Icefield. Overnachting in Revelstoke.

Icefields Parkway

Vrijdag 4 september
We vervolgen onze prachtige route naar Vancouver. Onderweg zien we een watervallen en valleien met agrarische activiteiten. Overnachting in de omgeving van Vancouver. Vanavond of morgenochtend bezoeken we Vancouver.

Vancouver

Zaterdag 5 september
Na ons bezoek aan Vancouver, reizen we terug naar Seattle. De terugvlucht vertrekt in de loop van de middag.

Zondag 6 september
Aankomst op Schiphol rond de middag.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegreis Amsterdam – Seattle v.v.
  • vervoer per luxe bus
  • overnachting op basis van tweepersoonskamers
  • alle maaltijden (ook picknick lunches)
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding