Suriname 14/11

Inschrijving is gesloten voor deze reis.

Suriname hoorde tot 1975 bij Nederland, tot 1954 als kolonie en daarna als onderdeel van het koninkrijk, en de gevolgen daarvan zijn nog steeds te merken. Nederlands is de officiële taal, wat communicatie met de bevolking makkelijk maakt. Daarnaast wordt ook nog Sranantongo, een creoolse taal gebaseerd op Engels en Nederlands, veel gesproken.

De oppervlakte van Suriname is ongeveer 4 keer zo groot als Nederland, waarvan 90% is bedekt met oerwoud. Het land staat daarom ook bekend om haar overweldigende en diverse natuur, waaronder de vele vogels, reptielen en zoogdieren. Die genieten van het warme klimaat in Suriname. In november ligt de gemiddelde temperatuur hier op 28 graden.

Vertrekdatum: 14/11/2022
Aantal dagen: 12
Soort: Vliegreis
Prijs: €2580*

Voorlopig programma

Maandag 14 november
We vliegen naar Paramaribo en verblijven ook dichtbij de stad. De ongeveer helft van de 600.000 inwoners van Suriname woont in Paramaribo.

Paramaribo

Dinsdag 15 november
We bezoeken fort Nieuw Amsterdam. Deze oude vesting moest de monding van de Commewijne en de Surinamerivier bewaken. Aan die laatste rivier heeft het land ook haar naam te danken.

Deel van Fort Nieuw Amsterdam

Woensdag 16 november
We benaderen en zuivelfabriek en bezoeken een melkveebedrijf. Verder horen we meer over de kleinschalige structuur van de melkveehouderij.

Donderdag 17 november
We bezoeken een van de vele plantages. Deze zijn opgezet tussen 1700 en 1850 om landbouwproducten voor de wereldmarkt te produceren zoals suikerriet, koffie en cacao.

Vrijdag 18 november
Vandaag reizen we naar het uiterste westen van Nickerie. Hier maken we een tocht op een platbodemboot om vogels te zien. Overnachting in deze omgeving.

Zaterdag 19 november
We gaan terug naar Paramaribo en maken een rondrit door de stad met een gids.

Zondag 20 november
We brengen een bezoek aan het Brokopondo reservoir. Hier ligt ook het Brownsberg natuurpark. We overnachten zo mogelijk in deze omgeving.

Brokopondo Reservoir

Maandag 21 november
We verkennen deze omgeving verder. Zo mogelijk maken we een boottocht.

Dinsdag 22 november
We reizen terug en er zal een marrondorp worden bezocht. Deze dorpen zijn gesticht door ontsnapte slaven.

Marrondorp

Woensdag 23 november
We benaderen een bedrijf of persoon die ons wat kan vertellen over het agrarisch ondernemen in Suriname. Het alternatief is een bedrijfsbezoek.

Donderdag 24 november
Vanavond gaan we naar de luchthaven voor onze terugvlucht.

Vrijdag 25 november
We hopen ’s morgens op Schiphol aan te komen.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht naar Paramaribo en v.v.
  • vervoer per touringcar
  • 10 overnachtingen (op basis van tweepersoonskamers)
  • alle maaltijden
  • excursies zoals in het programma genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon €2580,-  bij 40 deelnemers, €2690,-  bij 30-39 deelnemers en €2790,-  bij 25-29 deelnemers (exclusief verzekeringen en visum).

U kunt uw visum door ons laten aanvragen. Dit kost u €50,- per persoon om de kosten van de aanvraag te dekken. Om een visum te kunnen aanvragen moet uw paspoort 6 maanden geldig zijn vanaf 14 november, dus minstens tot 14 mei 2023.