Schotland 23/9

Schotland staat bekend als één van de bergachtigste streken in Groot-Brittannië. De Cheviot Hills (ten noorden van Newcastle) markeren de grens tussen Schotland en Engeland.
Van de Schotse bevolking woont 75% in de laagvlaktes van Midden-Schotland (Glasgow, Edinburgh) waarin naast de industrie de steden liggen. De Schotse Hooglanden zijn bedekt met heide en nagenoeg onbewoond. Schotland is het meest bekend vanwege zijn whiskystokerijen, wol en weverijen (Schotse ruit), steenkoolmijnen en visserij.

Verder natuurlijk de bekendheid, die het kreeg door het monster van Loch Ness (meer van 150 – 200 meter diep). Ook zijn er veel bezienswaardigheden uit het verleden te zien, zoals kastelen, abdijen en kathedralen. Het concept programma wordt hieronder weergegeven.

Vertrekdatum: 23/9/2024
Aantal dagen: 6
Prijs: €1380*

Voorlopig programma

Maandag 23 september
We vertrekken vandaag voor een vlucht van Schiphol naar Edinburgh of Glasgow. We reizen in Schotland een stuk naar het westen, zodat we in een melkveegebied komen. Vanmiddag zal een melkveebedrijf worden bezocht.

Dinsdag 24 september
Vanochtend bezoeken we een veemarkt. We reizen een stukje naar het noorden en komen al in ruiger gebied. Hier bezoeken we een schapen bedrijf.

Woensdag 25 september
Vandaag zien we weer een deel van de Schotse hooglan­den. Vanmiddag gaan we naar een whiskydestilleerderij.

Whiskydistilleerderij

Donderdag 26 september
We bezoeken een kasteel Blair Castle en een zalmenladder bij Pitlochry. Overnachting in deze omgeving.

Vrijdag 27 september
Vandaag nemen we een kijkje bij de bijzondere scheepslift van Falkirk. Ook de plaats Stirling kan vandaag eventueel worden bezocht.

Zaterdag 28 september
Vanmorgen bezoeken we Edinburgh en maken we een rondrit door de stad. We gaan naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Edinburgh

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht naar Edinburgh v.v.
  • vervoer per luxe touringcar
  • 5 overnachtingen (op basis van 2-pers.kamer met douche/wc)
  • alle maaltijden
  • excursies (zoals in het programma genoemd)
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 1380,- bij 40-48 deelnemers en € 1440,- bij 30-39 deelnemers (exclusief verzekeringen). Deze prijzen gelden tot 31 maart 2024.