Schotland 19/8

Schotland staat bekend als één van de bergachtigste streken in Groot-Brittannië. De Cheviot Hills (ten noorden van Newcastle) markeren de grens tussen Schotland en Engeland.
Van de Schotse bevolking woont 75% in de laagvlaktes van Midden-Schotland (Glasgow, Edinburgh) waarin naast de industrie de steden liggen. De Schotse Hooglanden zijn bedekt met heide en nagenoeg onbewoond. Schotland is het meest bekend vanwege zijn whiskystokerijen, wol en weverijen (Schotse ruit), steenkoolmijnen en visserij.

Schotse Hooglanden

Verder natuurlijk de bekendheid, die het kreeg door het monster van Loch Ness (meer van 150 – 200 meter diep). Ook zijn er veel bezienswaardigheden uit het verleden te zien, zoals kastelen, abdijen en kathedralen.

Vertrekdatum: 19/08/2018
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €880*

Voorlopig programma

Zondag 19 augustus
We vertrekken vandaag voor een vlucht van Amsterdam naar Edinburgh. We reizen in Schotland een stukje naar het zuiden, zodat we in een melkveegebied komen. Vanmiddag zal een melkveebedrijf worden bezocht. Diner en overnachting bij Glasgow.

Maandag 20 augustus
Vanochtend bezoeken we de stad Glasgow. Daarna gaan we naar een veemarkt. We reizen langs Loch lomond naar het noorden. We overnachten ten noorden van Glasgow.

Glasgow

Dinsdag 21 augustus
Vandaag zien we weer een deel van de Schotse hooglanden. Vanmiddag gaan we naar een whiskydestilleerderij. We zullen mogelijk een schapenbedrijf bezoeken. Overnachting in hetzelfde hotel.

Whiskydistilleerderij

Woensdag 22 augustus
We komen door een streek met aardappelen en fruitteelt. Hier zal een kasteel met tuinen worden bezocht. Overnachting in dit gebied.

Zalmladder van Pitlochry
Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland

Donderdag 23 augustus
Vanmorgen bezoeken we Edinburgh en maken we een rondrit door de stad onder leiding van een gids. We gaan het eind van de middag naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam. We reizen met de touringcar terug naar de opstapplaatsen in Brabant.

Edinburgh

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht naar Edinburgh v.v.
  • vervoer per luxe touringcar
  • vier overnachtingen (op basis van 2-pers.kamer met douche/wc)
  • alle maaltijden
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding

* De reissom bedraagt per persoon € 880,- bij 40 – 48 deelnemers, € 930,- bij 30 – 39 deelnemers en € 980,- bij 25 – 29 deelnemers (deze reissommen zijn excl. reisverzekering € 10,- pp, annuleringsverzekering € 48,- pp). Graag opgeven voor  31 augustus 2018.