Schotland 15/7

Deze reis is volgeboekt.

Schotland staat bekend als één van de bergachtigste streken in Groot-Brittannië. De Cheviot Hills (ten noorden van Newcastle) markeren de grens tussen Schotland en Engeland.

Van de Schotse bevolking woont 75% in de laagvlaktes van Midden-Schotland (Glasgow, Edinburgh) waarin naast de industrie de steden liggen. De Schotse Hooglanden zijn bedekt met heide en nagenoeg onbewoond. Schotland is het meest bekend vanwege zijn whiskystokerijen, wol en weverijen (Schotse ruit), steenkoolmijnen en visserij. Aberdeen is al lange tijd het centrum van de olie- en gaswinning op de Noordzee. Tegenwoordig zet men sterk in op duurzame energie.

En dan natuurlijk de bekendheid, die het kreeg door het monster van Loch Ness (meer van 150 – 200 meter diep). Ook zijn er veel bezienswaardigheden uit het verleden te zien, zoals kastelen, abdijen en kathedralen.

Vertrekdatum: 15/07/2019
Aantal dagen: 7
Soort: Busreis
Prijs: €940*

Voorlopig programma

Maandag 15 juli
We vertrekken vanaf opstapplaatsen naar Calais voor de overtocht naar Dover. We reizen vanmiddag een stuk naar het noorden, zodat we Londen voorbij komen. Zo mogelijk zal een bedrijf worden bezocht. Diner en overnachting bij Cambridge.

Dinsdag 16 juli
We bezoeken Cambridge en komen vanmiddag in een streek met akkerbouw bij King’s Lynn. We bezoeken een bedrijf met aardappelen en uien. Voor overnachting gaan we naar de omgeving van Leeds.

Woensdag 17 juli
Vanochtend bezoeken we een melkveebedrijf. Vanmiddag komen we Schotland binnen en brengen een bezoek aan de stad Glasgow. We overnachten in dit gebied.

Glasgow

Donderdag 18 juli
We reizen door de Grampian Mountains, en zien dus een deel van de Schotse hooglanden. Vanmiddag zullen we een whiskydistilleerderij en een kasteel bezoeken. Overnachting bij Perth.

Schotse Hooglanden
Whiskydistilleerderij

 

Vrijdag 19 juli
Hier zien we prachtige landschappen en mooie bedrijven liggen. Vanmorgen bezoeken we een bedrijf met aardappelen. Vanmiddag verkennen we Edinburgh.

Edinburgh

Zaterdag 20 juli
We reizen in zuidelijke richting naar Noord Engeland. Hier zal een bedrijf worden bezocht. We overnachten in de omgeving van Sheffield.

Zondag 21 juli
Vanmorgen bezoeken we een bedrijf. Vandaag reizen we via Dover en Calais terug naar België en Nederland. We verwachten omstreeks 23.00 uur bij de opstapplaatsen te zijn.

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • 6 overnachtingen (op basis van 2-pers.kamer met douche/wc)
  • alle maaltijden
  • excursies zoals genoemd, bedrijven met akkerbouw en melkvee
  • reisleiding

* De reissom bedraagt per persoon € 940,- bij minimaal 40 deelnemers, € 1020,- bij 30 – 39 deelnemers en € 1090,- bij 25 – 29 deelnemers (alle reissommem zijn excl. verzekeringen).