Schotland 12/9

Schotland staat bekend als één van de bergachtigste streken in Groot-Brittannië. De Cheviot Hills (ten noorden van Newcastle) markeren de grens tussen Schotland en Engeland.
Van de Schotse bevolking woont 75% in de laagvlaktes van Midden-Schotland (Glasgow, Edinburgh) waarin naast de industrie de steden liggen. De Schotse Hooglanden zijn bedekt met heide en nagenoeg onbewoond. Schotland is het meest bekend vanwege zijn whiskystokerijen, wol en weverijen (Schotse ruit), steenkoolmijnen en visserij.

Verder natuurlijk de bekendheid, die het kreeg door het monster van Loch Ness (meer van 150 – 200 meter diep). Ook zijn er veel bezienswaardigheden uit het verleden te zien, zoals kastelen, abdijen en kathedralen.

Vertrekdatum: 12/9/2022
Aantal dagen: 7
Soort: Vliegreis
Prijs: €1260*

Voorlopig programma

Maandag 12 september
We vertrekken vandaag voor een vlucht van Schiphol naar Edinburgh of Glasgow. We reizen in Schotland een stuk naar het westen, zodat we in een melkveegebied komen. Vanmiddag zal een melkveebedrijf worden bezocht.

Dinsdag 13 september
Vanochtend bezoeken we een veemarkt. We reizen een stukje naar het noorden en komen al in ruiger gebied.

Hooglanden

Woensdag 14 september
Vandaag zien we weer een deel van de Schotse hooglanden. Vanmiddag gaan we naar een whiskydestilleerderij. Overnachting bij Inverness.

Whiskydistilleerderij

Donderdag 15 september
Onze route loopt in zuidelijke richting. We bezoeken een kasteel Blair Castle en een zalmenladder bij Pitlochry. Overnachting in deze omgeving.

Zalmladder

Vrijdag 16 september
Vanmorgen maken we een wandeling naar een waterval. We komen vanmiddag in een gebied met aardappelen en fruit bij Perth. We bezoeken hier een bedrijf.

Zaterdag 17 september
Vandaag nemen we een kijkje bij de bijzondere scheepslift van Falkirk. Ook de plaats Stirling kan vandaag worden bezocht.

Zondag 18 september
Vanmorgen bezoeken we Edinburgh en maken we een rondrit door de stad. We gaan naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Edinburgh

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht naar Edingburgh en v.v.
  • vervoer per luxe touringcar
  • 6 overnachtingen (op basis van tweepersoonskamers met douche/wc)
  • alle maaltijden
  • excursies zoals in het programma genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon €1260,- bij 30-39 deelnemers en €1330,- bij 25-29 deelnemers (exclusief verzekeringen). Deze prijzen gelden wanneer u zich opgeeft voor 14 augustus 2022.