Rusland 4/7

Rusland is het grootste land ter wereld. Liggend op het noordelijk halfrond beslaat het 17% van de aarde, bijna net zoveel als de Verenigde Staten en Canada samen. Rusland meet 11.250 kilometer van Europa in het westen tot aan de Stille Oceaan in het oosten. Omdat Rusland zo’n geweldig groot land is zijn er grote verschillen in landschap en klimaat. Het grootste deel van het land is vlak, met uitzondering van de bergachtige streken in de Kaukasus en het oostelijke deel van Siberië. De voormalige Kolchozen en Sovchozen zijn grotendeels geprivatiseerd. Moskou is de hoofdstad van Rusland, maar ook de grootste stad met ongeveer 12 miljoen inwoners. Moskou heeft ook veel toeristische plekken zoals het Rode Plein en het Kremlin. Sint Petersburg is gesticht in 1703 door tsaar Peter de Grote. Deze stad heeft een zeer rijke politieke en culturele geschiedenis. We hebben al een paar jaar contact met een journalist van een Russisch melkveevakblad. Hij en zijn collega’s zullen ons helpen bij de invulling van het programma.

Vertrekdatum: 04/07/2018
Aantal dagen: 9
Soort: Vliegreis
Prijs: €1490*

Voorlopig programma

Woensdag 4 juli
We reizen met de trein vanaf Brussel en Antwerpen naar Schiphol. Wij zorgen voor vervoer van de Nederlandse deelnemers naar Station Antwerpen. Rond 13:00 vliegen we met een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Moskou, waar we aan het eind van de middag aankomen. We reizen naar ons hotel.

Donderdag 5 juli
Vanmorgen bezoeken we een bedrijf bij Kolomna met aardappels en groenten. Aan het eind van de dag reizen we verder naar het zuiden.

Vrijdag 6 juli
Vandaag bezoeken we onderweg een groot melkveebedrijf en een bedrijf met suikerbieten en graan. We overnachten bij Lipetsk.

Graanoogst in Lipetsk

Zaterdag 7 juli
We bezoeken een melkveebedrijf en een bedrijf met productie en opslag van aardappelen.

Russische koeien

Zondag 8 juli
Vandaag reizen we een stuk terug richting Moskou. We bezoeken een bedrijf onderweg.

Maandag 9 juli
Vandaag brengen we een bezoek aan Moskou. We hebben hier een hotel.

Moskou

Dinsdag 10 juli
Vanmorgen reizen we met een snelle trein naar Sint Petersburg. Vanmiddag hebben we al een eerste kennismaking met een stad en zien al een deel van het centrum. Aan het eind van de middag gaan we naar ons hotel voor diner en overnachting.

Sint Petersburg

Woensdag 11 juli
Het Hermitage museum zal vanmorgen worden bezocht. Vanmiddag is er gelegenheid om het zomerpaleis van Catharina de Grote te bezoeken. Ook de tuinen bij dit paleis zijn de moeite van een bezoek waard. We overnachten in hetzelfde hotel in Sint Petersburg.

Donderdag 12 juli
Vanmorgen is er nog gelegenheid om een excursie in de stad te maken. Tegen de middag gaan we naar de luchthaven voor een terugvlucht naar Amsterdam. U kunt met de Thalys terug naar Antwerpen reizen, maar u mag ook vanaf Schiphol direct naar huis gaan (op eigen gelegenheid). Enkele deelnemers uit België vliegen naar Parijs en reizen met de TGV naar Brussel.

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegticket Düsseldorf – Moskou en St. Petersburg – Düsseldorf
  • 8 hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamers
  • alle maaltijden
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding

* De reissom bedraagt € 1490,- per persoon bij minimaal 40 deelnemers en € 1590,- per persoon bij 30 tot 39 deelnemers (reissommen zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering, exclusief visum à €65,- p.p.). Opgave voor deze vliegreis (inschrijfformulier & kopie van het paspoort) dient uiterlijk 4 mei 2018 in ons bezit te zijn. Bij later boeken geldt er een toeslag van €100,- per persoon. Uw paspoort dient t/m minimaal 12 januari 2019 geldig te zijn.