Portugal 18/10

Portugal is één van de meest zuidelijke EU-landen. Er heerst een aangenaam klimaat. Door de lage lonen en de relatief goedkope bedrijven was een interessant land om een bedrijf te beginnen. In de tijd dat er in Nederland hoge prijzen voor het melkquotum werden betaald, zijn er een flink aantal Nederlandse ondernemers naar Portugal uitgeweken. Wij zullen tijdens deze reis enkelen van hen bezoeken. Verder zien we de steden Lissabon, Évora, Fatima en Porto

Vertrekdatum: 18/10/2021
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: € 1040*

Voorlopig programma

Maandag 18 oktober
We vertrekken vanmorgen vanaf luchthaven Eindhoven naar Lissabon. Vanmiddag bezoeken we de prachtige hoofdstad aan de Taag. Het klooster van Jeronimos, de Toren van Belem en het kasteel St. Jorge komen aan bod. We reizen naar Évora voor diner en overnachting.

Dinsdag 19 oktober
Er zal een melkveebedrijf worden bezocht. Vanmiddag gaan we naar Borba en Vila Viçosa. Hier treffen we marmergroeven, wijnbedrijven en het paleis van de hertog van Bragança. Overnachting in hetzelfde hotel.

Marmergroeve

Woensdag 20 oktober
Vanmorgen maken we een rondwandeling door Évora onder leiding van een gids. We bezoeken een loonwerker die in de herfst machinaal druiven en olijven plukt. Vanmiddag bezoeken we een melkveebedrijf. We reizen naar de bedevaartsplaats Fátima voor diner en overnachting.

Olijfboomgaard

Donderdag 21 oktober
Vandaag maken we een rit langs de Douro. Er zal een boottocht worden gemaakt vanuit Pinhão. Er zal een wijnbedrijf worden bezocht. We overnachten in deze omgeving.

Douro Rivier

Vrijdag 22 oktober
Vanmorgen bezoeken we Porto. Vanmiddag gaan we naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Porto

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegtickets naar Eindhoven-Lissabon en van Porto-Amsterdam
  • vervoer per luxe touringcar
  • alle maaltijden en overnachtingen (op basis van tweepersoonskamers)
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 1040,- bij minimaal 40 deelnemers en € 1090,- bij 30 – 39 deelnemers. Deze prijzen gelden wanneer u zich opgeeft voor 1 oktober 2021.