Polen 16/7

Deze reis is volgeboekt.

Polen is een land dat op dit moment een stormachtige ontwikkeling doormaakt. We zullen kennismaken met het traditionele Polen, maar ook kunnen zien wat deze ontwikkeling met ons te maken heeft.

Polen, ooit een unie van vijf verschillende koninkrijken, heeft zijn grenzen altijd zwaar moeten bevechten met Russische, Slavische en Pruisische volken (Duitsland en Oostenrijk). Vanaf 1935 stond Polen onder militair, later communistisch bewind. In 1981 probeerde President Jaruzelski zich hieraan te onttrekken, wat uiteindelijk in de jaren negentig resulteerde in een democratisch gekozen president: Lech Walesa. In 1998 trad Polen toe tot de NAVO en op 1 mei 2004 tot de Europese Unie.

We zullen een melkveebedrijf, een akkerbouwbedrijf, een paardenstoeterij een concentratiekamp en de steden Poznan en Wroclaw bezoeken. Tijdens deze reis zullen op de eerste en laatste dag ook excursies in Duitsland voor een bezoek worden ingepland.

Vertrekdatum: 16/07/2018
Aantal dagen: 5
Soort: Busreis
Prijs: €550*

Voorlopig programma

Maandag 16 juli
Vroeg vertrek vanaf Deventer en Stadskanaal. We zullen bij Hannover een zaadteelt bedrijf benaderen voor een bezoek. We reizen door naar de grens met Polen voor diner en overnachting.

Dinsdag 17 juli
Vanmorgen bezoeken we een akkerbouwbedrijf in deze omgeving. We gaan richting Poznan voor diner en overnachting . Vanavond is er gelegenheid om de stad te bezoeken.

Poznan

Woensdag 18 juli
We bezoeken een paardenstoeterij en een Pools familiebedrijf en reizen door naar Wroclaw. Hier hebben we diner en overnachting.

Pools melkvee

Donderdag 19 juli
Vanmorgen bieden we de mogelijkheid om een stadswandeling te maken met een gids. Rond de middag vertrekken we voor een bezoek aan een concentratiekamp. We reizen door naar de Duitse grens voor diner en overnachting.

Wroclaw bij nacht

Vrijdag 20 juli
Vandaag reizen we door Duitsland en zullen we nog een excursie in het Oosten van Duitsland plannen. We benaderen de bruinkoolmijnen in de Lausitz voor een bezoek. Omstreeks 22.00 uur in hopen we weer terug bij de opstapplaatsen te zijn, maar dit is mogelijk iets later afhankelijk van planning.

Mijnbouw in Lausitz

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • overnachting op basis van 2-persoonskamers
  • alle maaltijden inclusief één drankje (3x picknicklunch)
  • alle excursies
  • reisleiding

* De reissom bedraagt € 550,- per persoon voor deze reis bij bij minimaal 40 deelnemers. De reissom bedraagt € 600,- per persoon bij 30-39 deelnemers (excl. reisverzekering à € 10,- pp en annuleringsverzekering € 30,- pp).