Oost-Canada & Ontario 28/5

De Oostkust van Canada staat bekend om zijn prachtige kust, bekende eilanden en cultuur. New Brunswick heeft veel culturele activiteiten, zoals festivals, musea en galerieën. Nova Scotia staat bekend om zijn vissersdorpen en zijn prachtige natuur. De meeste bewoners van dit schiereiland hebben een Schotse achtergrond
De landbouw in het gebied is niet zo bekend in Nederland. In de Atlantische Provincies zijn de grondprijzen veel lager zijn dan bijv. in Ontario, maar de prijzen voor melkquota liggen op hetzelfde niveau. Vanwege het klimaat worden er in de Oost Canadese provincies veel aardappelen geteeld. Er blijken goede mogelijkheden te liggen voor de landbouw.
In Ontario is de bevolkingsdichtheid groter. Men ziet hier meer handel en industrie. Buiten de steden wonen mensen wel op “lifestyle” blocks. Ook hier treffen we een prachtig golvend landschap. Rond Elmira wonen veel Mennonieten, een traditioneel levende bevolkingsgroep, afkomstig uit Zuid Duitsland. We zullen de farmers market en een Mennonieten familie bezoeken.

Vertrekdatum: 28/05/2018
Aantal dagen: 12
Soort: Vliegreis
Prijs: €2180*

Voorlopig programma

Maandag 28 mei
Vertrek vanaf Schiphol naar Halifax in de loop van de dag. Afhankelijk van de aankomsttijd brengen we een bezoek aan deze stad. We overnachten op Nova Scotia.

Dinsdag 29 mei
Vandaag bezoeken we het schiereiland Nova Scotia. We gaan naar een bedrijf van een Nederlander. Nova Scotia heeft ongeveer 350 melkveebedrijven.

Een melkveebedrijf met een rode schuur

Woensdag 30 mei
Vanochtend gaan we met de brug naar Prince Edward Island (5656 km² groot). Ook op dit eiland vinden we veel visserij en kleinschalige landbouw en natuurlijk vuurtorens. We bezoeken hier een bedrijf en overnachten bij Charlottetown.

Donderdag 31 mei
Vanmorgen kan nog een bedrijf worden bezocht. We verlaten Prince Edward Island en reizen naar New Brunswick. De provincie New Brunswick is zeer bekend vanwege zijn aardappelteelt. Pootaardappelen uit New Brunswick worden geëxporteerd naar meer dan 30 verschillende landen. Er wordt ongeveer 22.000 ha aardappels geplant elk jaar. Vandaag bezoeken we een aardappelbedrijf. Overnachting in deze omgeving.

Vrijdag 1 juni
In New Brunswick wonen heel wat Nederlanders met agrarische bedrijven. Onderweg zullen we nog een bedrijf bezoeken. We reizen in westelijke richting en volgen de Trans Canada Highway.

Nieuwbouw op een melkveebedrijf

Zaterdag 2 juni
Vandaag vervolgen we onze route op de Trans Canada Highway richting Quebec. We brengen een bezoek aan deze stad met oude stadsmuren. Quebec City is een prachtige oude, Frans aandoende stad aan de oevers van de Saint Lawrence rivier.
We kunnen La Citadelle, Vieux-Quebec of Château Frontenac bezoeken.

Quebec bij nacht

Zondag 3 juni
We reizen door naar Montreal en Ottawa, de hoofdstad van Canada. Bezoek aan Parliament Hill, het centrum van de politiek in Canada en de Peace Tower. Daarnaast bezoeken we het Rideau kanaal, het oudste kanaalsysteem van Noord-Amerika.

Ottawa

Maandag 4 juni
We reizen door naar Toronto en overnachten bij Guelph.

Dinsdag 5 juni
bezoek aan Niagara watervallen. De Niagara Falls, behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. De watervallen storten zich in ongeveer 60 meter naar beneden. Er zijn “diepere” watervallen ter wereld, maar de hoeveelheid en breedte maken de Niagara Falls spectaculair. Overnachting in hetzelfde hotel.

De Niagara Falls

Woensdag 6 juni
Vandaag verblijven we in de omgeving van Stratford. Hier bezoeken we enkele bedrijven. We reizen terug naar Guelph voor overnachting.

Donderdag 7 juni
Elke donderdag is er een farmers market in St Jacobs. In dit gebied wonen veel Mennonieten. We bezoeken een bedrijf van een mennonieten familie.

Twee mennonieten in paard en wagen

Vrijdag 8 juni
Vanmorgen reizen we naar Toronto voor een bezoek aan de stad met de CN Tower. In de loop van de middag gaan we naar het vliegveld voor onze vlucht naar Amsterdam.

De Toronto skyline

Zaterdag 9 juni
Aankomst op Schiphol in de ochtend.

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegreis Amsterdam – Halifax en Toronto – Amsterdam
  • vervoer per luxe bus
  • overnachting op basis van 2-p kamers
  • alle maaltijden (ook picknick lunches)
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding

* De reissom bedraagt €2330, – per persoon voor deze reis bij minimaal 40 deelnemers. De reissom bedraagt € 2450,- per persoon bij 30 – 39 deelnemers (excl. verzekeringen). Er zijn inmiddels meer dan 30 aanmeldingen voor deze reis. Wanneer u de reis wilt verlengen, dient u dit direct bij opgave te vermelden. Aanmelden voor deze reis kan tot 28 april.