Noorwegen Vliegreis 25/6

Noorwegen heeft ruim 4 miljoen inwoners, hiervan woont tweederde in de steden. Nergens in Europa vinden we nog een dergelijk onbedorven, afwisselend en vaak intens stil landschap. De natuur is schitterend in dit land. Er zijn imposante fjorden, enorme gletsjers en talloze watervallen te bewonderen. In de zomer zijn de dagen hier extra lang en kunnen we dus veel zien. De veehouderijbedrijven in Noorwegen zijn, vergeleken met Nederland, klein. Slechts 2,9 procent van het totale Noorse landoppervlak is in gebruik als bouwland. Sommige bedrijven zitten aan de rand van de fjorden en hebben vaak een kleine oppervlakte cultuurgrond. In Noorwegen treffen we veel het Noorse Rode melkvee aan. Over het algemeen zal het er meer bewolkt zijn. In de zomer zijn de temperaturen iets lager dan in Nederland.

Noorse koeien

Vertrekdatum: 25/06/2018
Aantal dagen: 7
Soort: Vliegreis
Prijs: €1190*

Voorlopig programma

 

Maandag 25 juni
We vliegen vanavond vanaf Amsterdam naar Oslo. We overnachten in een hotel bij de luchthaven.

Dinsdag 26 juni
We ontmoeten vanmorgen de groep die met de bus naar Oslo is gereisd en we maken een rondrit door de stad. We zien onder andere het Vigelund beeldenpark. We reizen in noordelijke richting naar een wintersportgebied. Onderweg bezoeken we een veehouderijbedrijf. We verblijven in hotel Liatoppen in Ål. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht.

Vigelund Park in Oslo

Woensdag 27 juni
Deze dag staat in het teken van machtige bergen, watervallen, vruchtbare dalen, en spectaculaire fjorden. Onderweg genieten we van de imposante natuur. Vandaag maken we een boottocht op het prachtige Sognefjord. Dit fjord komt ruim 200 km het land in en heeft granieten wanden (bergen) van meer dan 1000 meter hoog. Ook komen we in een zijtak namelijk het mooie Naerofjord. Onze vaarroute loopt van Laerdal naar Gudvangen. We komen met de bus door de langste tunnel van Noorwegen. We gaan naar Bergen voor diner en overnachting in Magic Hotel Solheimsviken.

Sognefjord

Donderdag 28 juni

Vanochtend komen we in Bergen. We bezoeken we de oude stad met de haven. Als het helder is krijgen we een prachtig uitzicht op de stad. We reizen een stuk langs de westkust naar beneden. Zo mogelijk bezoeken we een bedrijf met fruitteelt. We gaan naar Stavanger voor diner een overnachting in Hotel St. Svithun.

Bergen

Vrijdag 29 juni
Er is gelegenheid om de indrukwekkende rots de Preekstoel te zien of zelfs om te beklimmen. Vanmiddag reizen we verder naar het zuiden richting Kristiansand. We overnachten in Hamresanden. Dit is accommodatie die door Kees Verkerk en is opgezet. We vragen Kees Verkerk om op zijn piano te spelen tijdens het diner.

De Preekstoel

Zaterdag 30 juni
We maken vanuit Kristiansand de overtocht naar Hirsthals. In Denemarken bezoeken we een bedrijf en reizen door naar Kolding voor diner en overnachting in hotel Saxildhus.

Zondag 1 juli
We benaderen de familie Cornelissen in Rødekro voor een bezoek aan hun bedrijf. Vanmiddag reizen terug naar Nederland. Afscheidsdiner in Duitsland.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • overtocht zoals genoemd Kristiansand – Hirsthals
  • 6 overnachtingen (2 pers.kamer douche/wc)
  • alle maaltijden (excl. drankjes)
  • excursies zoals genoemd (2x melkvee, 1x akkerbouw, 1x fruitteelt)
  • reisleiding

* Deze 7-daagse vliegreis kost € 1190,- pp bij minimaal 40 deelnemers, € 1280,- pp bij 30 – 39 deelnemers en € 1370,- pp bij 24 – 29 deelnemers.