Noorwegen 18/6

Noorwegen heeft ruim 5 miljoen inwoners, hiervan woont tachtig procent in de steden. Nergens in Europa vinden we nog een dergelijk onbedorven, afwisselend en vaak intens stil landschap. De natuur is schitterend in dit land. Er zijn imposante fjorden, enorme gletsjers en talloze watervallen te bewonderen. In de zomer zijn de dagen hier extra lang en kunnen we dus veel zien. De veehouderijbedrijven in Noorwegen zijn, vergeleken met Nederland, klein. Slechts 2,9 procent van het totale Noorse landoppervlak is in gebruik als bouwland. Sommige bedrijven zitten aan de rand van de fjorden en hebben vaak een kleine oppervlakte cultuurgrond. In Noorwegen treffen we het Noorse Rode melkvee aan. In de zomer zijn de temperaturen iets lager dan in Nederland. Hieronder vindt u het concept programma.

Vertrekdatum: 18/6/2024
Aantal dagen: 6
Soort: Vliegreis
Prijs: €1480*

Voorlopig programma

Dinsdag 18 juni
We vliegen vandaag naar Oslo. Krijgen een indruk van de stad en zien o.a. het Vigeland beeldenpark. We reizen we al een stukje naar het zuiden voor overnachting bij Larvik.

Vigelandpark

Woensdag 19 juni
We gaan naar de westkust. Hier vinden we de meeste veehouderijbedrijven. We bezoeken een bedrijf en overnachten bij Stavanger.

Donderdag 20 juni
We nemen hier de tijd, omdat we graag een bezoek willen brengen aan de Preikestolen, een hoog uitstekende rots. Deze rots kun je beklimmen en bij mooi weer heb je dan een fantastisch uitzicht. We overnachten waarschijnlijk opnieuw in Stavanger (of we reizen vanmiddag al een stuk richting Bergen).

Preikestolen

Vrijdag 21 juni
Onze reis voert verder langs de westkust naar Bergen. Er is gelegenheid om de stad te verkennen.

Bergen

Zaterdag 22 juni
Deze dag staat in het teken van machtige bergen, watervallen, vruchtbare dalen, en spectaculaire fjorden. Onderweg genieten we van de imposante natuur. Vandaag maken we een boottocht op het prachtige Sognefjord. Dit fjord komt ruim 200 km het land in en heeft granieten wanden (bergen) van meer dan 1000 meter hoog. Ook komen we in een zijtak namelijk het mooie Naerofjord. We gaan naar Geilo voor diner en overnachting in deze omgeving.

Zondag 23 juni
Vanmorgen reizen we terug naar de luchthaven van Oslo voor onze terugvlucht.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegtickets naar Oslo en v.v.
  • busvervoer in Noorwegen
  • 5 overnachtingen (2 persoonskamers)
  • alle maaltijden (excl. drankjes)
  • excursies (zoals in het programma genoemd)
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 1480,- bij minimaal 40 deelnemers, € 1550,- bij 30-39 deelnemers en € 1620,- bij 24-29 deelnemers (exclusief verzekeringen). Deze prijzen gelden tot 1 juni 2024.