Namibië 20/1/2025

Namibië is een uitgestrekt land met woestijnen en prachtige parken met wild. Er wonen slechts 2,5 miljoen mensen en is daarmee één van de dunst bevolkte gebieden ter wereld. We vinden in het noorden landbouw. De verschillen tussen rijk en arm zijn enorm, zo ook in de landbouw. Er zijn slechts 500 grote bedrijven. Daarnaast zijn er zeer vele kleine bedrijven.

Namibië heeft een koloniale geschiedenis. In de 19-de eeuw trokken Nederlandstalige Orlams naar Namibië. Maar ook de Britten kwamen vanuit de Kaap naar Namibië. Een groot gebied werd in 1884 tot de Eerste Wereld oorlog Duitse kolonie. Daarna werd het Zuid Afrikaans Mandaat gebied. Er kwamen vele opstanden tegen de Apartheid. In 1990 werd Namibië onafhankelijk.

Wij zullen tijdens deze reis een aantal natuur- en wildparken bezoeken. Maar er zullen ook agrarische bedrijven worden bezocht.

Vertrekdatum: 20/01/2025
Aantal dagen: 13
Soort: Vliegreis
Prijs: €3480*

Voorlopig programma

Maandag 20 januari
Vlucht Amsterdam – Windhoek met tussenstop.

Dinsdag 21 januari
Aankomst Windhoek, we verkennen deze kleine hoofdstad. In deze stad zijn nog duidelijk de Duitse invloeden te merken, zoals in de mengeling van moderne en Duitse koloniale architectuur.

Windhoek

Woensdag 22 januari
We reizen naar de Kalahari woestijn met kleurrijk zand en veel wild. Overnachting in Mariental. De Kalahari woestijn is enorm groot en beperkt zich dan ook zeker niet tot de grenzen van Namibië. Er valt in dit gebied ook nog geringe hoeveelheden regen, waardoor delen van deze halfwoestijn bestaan uit savannes en grasrijke steppe.

Donderdag 23 januari
Doorreis naar Fish River Canyon, deze kloof is 160 km lang en op sommige plekken wel 500 meter diep. Een indrukwekkend landschap om te zien.

Vrijdag 24 januari
Vandaag gaan we naar Maltahohe. Vanuit hier gaan we op excursies naar Sossusvlei en Deadvlei. Sossusvlei en Deadvlei zijn duinpannen die zich omringen met o.a. de hoogste zandduinen ter wereld. Daarnaast bestaat Deadvlei, zoals de naam misschien al doet vermoeden, uit een zoutkorst met dode bomen.

Deadvlei

Zaterdag 25 januari
We reizen via Solitaire en de Kuiseb Canyon naar Swakopmund. De Kuiseb Canyon is gelegen in de Namib-Naukluft Park en dit park kent een grote verscheidenheid in flora en fauna.

Zondag 26 januari
Bezoek aan Swakopmund en verblijf in hetzelfde hotel. Swakopmund ligt aan de kust en is na Windhoek de grootste stad van het Namibië. Ook deze stad is bewijs van het Duitse koloniale verleden van Namibië.

Maandag 27 januari
We vervolgen onze weg nog een stukje langs de kust en gaan dan weer het binnenland in om versteend woud te bezoeken. Hierbij zijn bomen veranderd in fossielen, vaak zijn de jaarringen nog steeds te tellen.

Dinsdag 28 januari
We reizen verder naar Palmwag. We bezoeken in dit gebied een Himbadorp. Himba’s zijn oorspronkelijke bewoners, zij staan bekend om het insmeren van hun haar en lichaam met otjize. Dit is een mengsel van rode aarde en dierlijk vet en schijnt bescherming te bieden tegen de natuuromstandigheden en tegelijkertijd een vertoon van schoonheid zijn.

Himbadorp

Woensdag 29 januari
De reis wordt vervolgd richting Etosha National Park. Onderweg bezoeken we rotsgravures die al duizenden jaren bestaan en afkomstig zijn van de San, ook wel bekend als Bosjesmannen. De rotsgravures beelden vooral dieren af, zoals giraffes, gemsbokken, olifanten en leeuwen. In dit gebied kan ook een melkveebedrijf worden bezocht.

Donderdag 30 januari
We bezoeken vandaag Etosha National Park. Etosha betekent ‘grote witte plek’ dit verwijst naar de 6000 km² zoutpan die zich over het park uitstrekt.

Etosha National Park

Vrijdag 31 januari
Etosha National Park is net zo groot als de helft van Nederland, vandaar dat we hier nog een dag voor uittrekken om van het prachtige landschap en de wilde dieren te genieten.

Zaterdag 1 februari
Vandaag bezoeken we Waterberg National Park. Waterberg is een prachtige groene tafelberg die huisvesting biedt aan een aantal bedreigde diersoorten, zoals de sabelantilope en de witte en zwarte neushoorn.

Zondag 2 februari
Vertrek vanuit Windhoek, volgende dag aankomst in Amsterdam.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegtickets Amsterdam-Windhoek en v.v.
  • vervoer per bus/safaritruck (deel van de wegen is onverhard)
  • alle maaltijden
  • overnachtingen in lodges op basis van 2 persoonskamers
  • excursies (zoals in het programma genoemd + enkele agrarische bedrijven)
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 3480,- bij minimaal 40 deelnemers en € 3680,- bij 30-39 deelnemers (exclusief verzekeringen).