Moskou & St. Petersburg 15/9

Moskou is de hoofdstad van Rusland, maar ook de grootste stad met ongeveer 12 miljoen inwoners. Moskou heeft veel toeristische plekken zoals het Rode Plein en het Kremlin.

Jaroslavl is een van de oudste steden van Rusland. We vinden hier ook melkvee in de regio. Oblast Vladimir is de regio ten noordoosten van Moskou bestuurd vanuit de stad Vladimir. Er zit hier veel industrie, maar wij gaan vooral kijken naar melkvee, akkerbouw en toeristische plekken. We hebben al een paar jaar contact met een journalist van een Russisch melkveevakblad. Hij en zijn collega’s zullen ons helpen bij de invulling van het programma. De drie bovengenoemde steden zijn onderdeel van de Gouden Ring van Rusland, een populaire route door historische steden in het westen van het land. Sint Petersburg is gesticht in 1703 door tsaar Peter de Grote. Deze stad heeft een zeer rijke politieke en culturele geschiedenis.

Dit programma is een concept. Delen van dit programma kunnen nog worden aangepast.

Vertrekdatum: 15/09/2020
Aantal dagen: 9
Soort: Vliegreis
Prijs: €1680*

Voorlopig programma

Dinsdag 15 september
Vertrek vanaf luchthaven. In de loop van de middag komen we in Moskou aan. We zien een deel van de stad en overnachten in Moskou.

Woensdag 16 september
Vanmorgen brengen we een bezoek aan de stad. We zien o.a. het Rode Plein met daaraan het Kremlin en het Mausoleum van Lenin. Vanmiddag reizen we richting Vladimir. Onderweg zal een melkveebedrijf worden bezocht.

Moskou
Russisch melkvee

Donderdag 17 september
In het centrum van Vladimir zien we o.a. de Gouden Poort en de Demetriuskathedraal. Vandaag bezoeken we een agrarisch bedrijf. Overnachting in hetzelfde hotel.

Vrijdag 18 september
We reizen naar Jaroslavl en maken een rondrit door het historische deel van de stad. Jaroslavl staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hier zien we o.a. het Spasski-Preobrazjenskiklooster, het classicistische gouverneurspaleis en de plaats waar de rivieren Wolga en Kotorosl. Vanmiddag bezoeken we een bedrijf.

Spasski-Preobrazjenskiklooster

Zaterdag 19 september
Vanmorgen bezoeken we een bedrijf met akkerbouw en vanmiddag reizen we al een stuk naar het noorden richting St Petersburg. Diner en overnachting onderweg.

Zondag 20 september
We reizen door naar St Petersburg en komen in de loop van de middag aan. Diner en overnachting in St Petersburg.

Maandag 21 september
Vandaag brengen we  een bezoek aan de stad. We zien het centrum van Sint Petersburg. We bezoeken de Petrus-en-Paulusvesting en maken we een rondrit door de stad. Ook bezoeken we een markt. Overnachting in hetzelfde hotel.

Sint Petersburg

Dinsdag 22 september
Het Hermitage museum zal vanmorgen worden bezocht. Vanmiddag is er gelegenheid om het zomerpaleis van Catharina de Grote te bezoeken. Ook de tuinen bij dit paleis zijn de moeite van een bezoek waard. We overnachten in hetzelfde hotel in Sint Petersburg.

Woensdag 23 september
Vandaag is er nog tijd om de stad te verder verkennen of een rondvaart te maken. We gaan vanmiddag naar de luchthaven voor onze terugvlucht.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegtickets naar Moskou en van St Petersburg
  • vervoer per touringcar
  • 8 hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamers
  • alle maaltijden
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding en visum

* De reissom bedraagt € 1680,- per persoon bij minimaal 40 deelnemers en € 1780,- per persoon bij 30 tot 39 deelnemers (excl. verzekeringen). Opgave voor deze vliegreis (inschrijfformulier & kopie van het paspoort) dient uiterlijk 31 maart 2020 in ons bezit te zijn. Later boeken kan een hogere reissom tot gevolg hebben.