Italië 18/9

We beginnen deze reis in het vlakke landschap van de Po-vlakte. We komen deze reis door de gebieden Toscane, Umbrië, Marche en Lazio. Het najaar is een goede tijd om dit deel van Italië te bezoeken. In deze gebieden zien we de steden Pisa, Siena en Rome. We zullen volop lokale producten proeven zoals pasta, kaas, olijven en wijnen. Het concept programma is hieronder weergegeven.

Vertrekdatum: 18/09/2023
Aantal dagen: 6
Soort: Vliegreis
Prijs: €1240*

Voorlopig programma

Maandag 18 september
Vertrek voor een vlucht van Schiphol naar Milaan. We bezoeken vanmiddag een bedrijf reizen door naar de omgeving van het Gardameer voor diner en overnachting.

Parmezaanse kaas

Dinsdag 19 september
Ontbijt en vertrek voor een excursie naar een kaasfabriek. Vanmiddag zal een bedrijf in deze omgeving worden bezocht. Diner en overnachting in de omgeving van Bologna.

Woensdag 20 september
We reizen we al een stukje door Toscane. Toscane heeft een kleurig uitgestrekt landschap met akkerbouw en olijfbomen. We bezoeken Pisa, waar we natuurlijk bij de toren gaan kijken. Diner en overnachting in deze omgeving.

Olijfbomen

Donderdag 21 september
We brengen een bezoek aan Siena. We gaan wandelen met een gids. Voor overnachting reizen we vanmiddag nog wat verder naar het zuiden.

Vrijdag 22 september
We bezoeken Rome en zien monumenten uit de bloeitijd van het Romeinse Rijk. Zoals het Colosseum, de Spaanse trappen, de Trevifontein, Vaticaanstad en nog veel meer. Overnachting in de omgeving van Rome.

Vaticaanstad

Zaterdag 23 september
Vanmorgen hebben we enige tijd beschikbaar. Tegen de middag worden we op de luchthaven van Rome verwacht voor onze terugvlucht. Deze vlucht heeft een tussenstop voordat we weer in Nederland aankomen.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegreis naar Milaan en vanaf Rome
  • vervoer per touringcar in Italië
  • alle maaltijden en overnachtingen (op basis van 2-pers.kamer)
  • bezoeken aan Pisa, Siena en Rome.
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 1240,- bij minimaal 40 deelnemers, € 1300,- bij 30-39 deelnemers en € 1370,- bij 25-29 deelnemers (exclusief verzekeringen). Deze reissom geldt wanneer u zich inschrijft vóór 18 augustus 2023. Later opgeven kan een hogere prijs tot gevolg hebben, dit i.v.m. mogelijk duurdere vliegtickets.