Israël 17/2

Israël is niet groot, maar er is wel veel te zien. Te denken valt aan het meer van Tiberias, Jeruzalem en de Dode Zee. De Rode Zee in het zuiden zullen we deze reis niet bezoeken.

De structuur van de bedrijven is veelal de vorm van een kibbutz of een moshav. Een kibbutz is een coöperatie (soms orthodox), een moshav is een groep van particuliere (familie) bedrijven. Veehouderij vinden verspreid door een groot deel van het land. De akkerbouwbedrijven treffen we vooral in gebieden, waar men kan irrigeren.

Verder zullen we zien dat men volop groente, fruit en andere gewassen kan telen mits er water beschikbaar is. Men irrigeert met water uit het meer van Tiberias, grondwater, ontzilt water uit de Middellandse Zee en/of afvalwater van de steden. Onderweg zien we vele plaatsen die ook in de bijbel genoemd worden.

Vertrekdatum: 17/02/2020
Aantal dagen: 6
Soort: Vliegreis
Prijs: €1480*

Voorlopig programma

Maandag 17 februari
We vertrekken vanaf Schiphol. Vanmorgen vertrekt onze rechtstreekse vlucht naar Tel Aviv. Hier komen we in de middag aan. Vanmiddag bezoeken we een melkveebedrijf. Hierna gaan naar ons hotel ten zuiden van Tel Aviv voor diner en overnachting.

Israëlisch melkvee

Dinsdag 18 februari
Vandaag gaan we naar het noorden van de Negev woestijn. Hier benaderen zoeken we een akkerbouwbedrijf. We zullen vanmiddag een kibbutz met melkvee en wortelen bezoeken. We reizen terug naar ons hotel.

Landbouw in de Negevwoestijn

Woensdag 19 februari
Vandaag reizen we in noordelijke richting. We maken een stop in Nazareth. Vanmiddag bezoeken we een Moshav met geiten en schapen. We overnachten in deze omgeving.

Moshav

Donderdag 20 februari
We bezoeken de plaats waar Jezus in de Jordaan is gedoopt. Vanmorgen gaan we naar een kibbutz waar fruit wordt geteeld. We gebruiken de lunch op deze kibbutz. We maken een boottocht op het meer van Galilea. Overnachting in hetzelfde hotel.

Meer van Galilea

Vrijdag 21 februari
Vanmorgen reizen over de westelijke Jordaan oever naar Jericho, de oudste stad van de wereld. Hier gebruiken we de lunch. We reizen door naar Jeruzalem en bezoeken de stad onder leiding van een gids. Overnachting in deze omgeving. 

Jeruzalem

 

Zaterdag 22 februari
Vandaag gaan we naar de Dode Zee. We brengen een bezoek aan Massada. Er is gelegenheid om in de Dode Zee te drijven. We reizen in de loop van de middag naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze terugvlucht. We zullen vanavond laat in Nederland aankomen.

De Dode Zee

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegtickets Amsterdam-Tel Aviv v.v.
  • vervoer in luxe touringcar
  • vijf overnachtingen in goede hotels en alle maaltijden
  • excursies naar bedrijven, Dode Zee en Jeruzalem
  • reisleiding

*De reissom bedraagt € 1580,- bij minimaal 40 personen, €1630,- bij 30-39 personen en € 1680,- bij 25 – 29 personen. Opgeven voor deze reis kan middels het inschrijfformulier op deze website en versturen van een kopie van het paspoort naar info@hevada.nl , tot uiterlijk 31 januari 2020. Na deze datum kan een hogere reissom worden berekend vanwege hogere vliegkosten.