Ierland 6/9

Ierland wordt ook wel het groene eiland genoemd. In dit land regent het wat meer dan in Nederland waaraan het zijn overvloedige groen dankt. In het zuiden van Ierland worden hoog bergland met schitterende vergezichten afgewisseld door diepe vruchtbare dalen met uitgestrekte graslanden en akkers. We zien ruige kustformaties, klippen, lieflijke baaien met eilanden, onder invloed van de warme golfstroom begroeid met een weelderige subtropische plantengroei. Ierland heeft milde winters. In augustus/september is de gemiddelde maximum temperatuur 18 graden. Veel koeien lopen de gehele lactatieperiode buiten. Vaak gaat het om bedrijven met een voorjaarsafkalvende veestapel. We zullen enkele van deze bedrijven bezoeken.

Vertrekdatum: 6/9/2022
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €940*

Voorlopig programma

Dinsdag 6 september
Vertrek vanaf luchthaven Schiphol voor een vlucht naar Dublin in Ierland. We bezoeken vandaag een bedrijf en overnachten in de omgeving van Kilkenny.

Woensdag 7 september
We reizen richting Cork. Cork is een centrum van melkveehouderij. We kunnen Moorepark benaderen, dit is een onderzoeksbedrijf. Hier kan men het systeem van beweiden in Ierland uitleggen en laten zien. Vanmiddag bezoeken we een whisky distilleerderij. We reizen door naar Tralee voor diner en overnachting.

Moorepark

Donderdag 8 september
We reizen naar het westen en zullen een deel van de Ring of Kerry zien met o.a. Moll’s Gap, Lady’s View en de tuinen bij Muckross House. Aan het eind van de middag komen we in de toeristenstad Killarney. Diner en overnachting opnieuw bij Tralee.

Killarney

Vrijdag 9 september
Vanmorgen bezoeken we een veemarkt of een bedrijf. Hierna steken we met de ferry de rivier de Shannon over en bezoeken de Cliffs of Moher. Dit zijn steile rotswanden langs de kust. Verder zien we delen van een prachtig natuurgebied de Burren. We reizen door naar de omgeving van Galway voor diner en overnachting.

Cliffs of Moher

Zaterdag 10 september
We maken we een rondrit door Dublin, waarbij we de bekendste gebouwen zullen zien. We vertrekken naar de luchthaven van Dublin voor onze terugvlucht naar Nederland aan het eind van de middag.

Dublin

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht naar Dublin en v.v.
  • vervoer per touringcar in Ierland
  • vier overnachtingen (op basis van tweepersoonskamers) in goede hotels
  • alle maaltijden
  • excursies zoals in het programma genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon €940 ,- bij minimaal 40 deelnemers en €990 ,- bij 30-39 deelnemers (exclusief verzekeringen). Deze prijzen gelden wanneer u zich opgeeft voor 14 augustus 2022.