Ierland 3/9

Ierland wordt ook wel het groene eiland genoemd. In dit land regent het wat meer dan in Nederland waaraan het zijn overvloedige groen dankt. In het zuiden van Ierland worden hoog bergland met schitterende vergezich¬ten afgewisseld door diepe vruchtbare dalen met uitge¬strekte graslanden en akkers. We zien ruige kustformaties, klippen, lieflijke baaien met eilan¬den, onder invloed van de warme golfstroom begroeid met een weelderige subtropische plantengroei. Ierland heeft milde winters. In augustus/september is de gemiddelde maximum temperatuur 18 graden. Veel koeien lopen de gehele lactatieperiode buiten. Vaak gaat het om bedrijven met een voorjaarsafkalvende veestapel. We zullen enkele van deze bedrijven bezoeken.

Vertrekdatum: 03/09/2019
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €870*

Voorlopig programma

Dinsdag 3 september
Vertrek vanaf Amsterdam voor een vlucht naar Dublin in Ierland, waar we in de loop van de morgen aankomen. Vanmiddag reizen we door de prachtige Carlow Mountains naar New Ross. Mogelijk bezoeken we vandaag al een bedrijf met melkkoeien. We overnachten in deze omgeving.

Woensdag 4 september
We komen bij Cork, dit is een centrum van melkveehouderij. We zullen een melkveebedrijf bezoeken. Hier zal  men het systeem van beweiden  in Ierland uitleggen. Vanmiddag bezoeken we een whisky distilleerderij. We reizen door naar Mallow voor diner en overnachting.

Cork

Donderdag 5 september
We reizen naar het westen en zullen een deel van de Ring of Kerry zien met o.a. Moll’s Gap, Lady’s View en de tuinen bij Muckross House. Aan het eind van de middag komen we in de toeristenstad Killarney. Diner en overnachting opnieuw bij Ennis.

Omgeving van Killarney

Vrijdag 6 september
Vanmorgen bezoeken we een melkveebedrijf. Hierna steken we met de ferry de rivier de Shannon over en bezoeken de Cliffs of Moher. Dit zijn steile rotswanden langs de kust. Verder zien we delen van een prachtig natuurgebied de Burren. We reizen door naar de omgeving van Athlone voor diner en overnachting.

Cliffs of Moher

Zaterdag 7 september
We maken we een rondrit door Dublin, waarbij we de bekendste gebouwen zullen zien. We vertrekken naar de luchthaven van Dublin voor onze  terugvlucht naar Schiphol aan het eind van de middag.

Dublin

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vluchten naar  Dublin vv
  • vervoer per touringcar in Ierland
  • vier overnachtingen (2-pers.kamers) in goede hotels
  • alle maaltijden en excursies zoals genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 870,- pp bij 40 – 48 deelnemers en € 920,- bij 30 – 39 deelnemers.
Deze prijzen gelden wanneer u zich opgeeft voor 31 maart 2019. Dit is exclusief verzekeringen en vervoer naar en van de luchthaven.