Ierland 27/8

Deze reis is volgeboekt.

Ierland wordt ook wel het groene eiland genoemd. In dit land regent het wat meer dan in Nederland waaraan het zijn overvloedige groen dankt. In het zuiden van Ierland worden hoog bergland met schitterende vergezichten afgewisseld door diepe vruchtbare dalen met uitgestrekte graslanden en akkers. We zien ruige kustformaties, klippen, lieflijke baaien met eilanden, onder invloed van de warme golfstroom begroeid met een weelderige subtropische plantengroei. Ierland heeft milde winters. In augustus/september is de gemiddelde maximum temperatuur 18 graden. Veel koeien lopen de gehele lactatieperiode buiten. Vaak gaat het om bedrijven met een voorjaarsafkalvende veestapel. We zullen enkele van deze bedrijven bezoeken.

Vertrekdatum: 27/08/2018
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €860*

Voorlopig programma

Maandag 27 augustus
Vertrek vanaf luchthaven voor een vlucht naar Dublin in Ierland, waar we in de loop van de morgen aankomen. Vanmiddag reizen we door de prachtige Carlow Mountains naar Kilkenny. Mogelijk bezoeken we vandaag al een bedrijf met melkkoeien. We overnachten in deze omgeving.

Dinsdag 28 augustus
We komen bij Cork, dit is een centrum van melkveehouderij. We kunnen Moorepark benaderen, dit is een onderzoeksbedrijf. Hier kan men het systeem van beweiden in Ierland uitleggen en laten zien. Het alternatief is een bezoek aan een praktijkbedrijf. Vanmiddag bezoeken we een whiskeydistilleerderij. We reizen door naar Tralee voor diner en overnachting.

Cork
Onderzoeksbedrijf Teagasc in Moorepark

Woensdag 29 augustus
We reizen naar het westen en zullen een deel van de Ring of Kerry zien met o.a. Moll’s Gap, Lady’s View en de tuinen bij Muckross House. Aan het eind van de middag komen we in de toeristenstad Killarney. Diner en overnachting opnieuw bij Tralee.

Omgeving van Killarney

Donderdag 30 augustus
Vanmorgen bezoeken we het melkveebedrijf van Mike Brosnan. Hierna steken we met de ferry de rivier de Shannon over en bezoeken de Cliffs of Moher. Dit zijn steile rotswanden langs de kust. Verder zien we delen van een prachtig natuurgebied de Burren. We reizen door naar de omgeving van Galway voor diner en overnachting.

Kliffen van Moher
Galway

Vrijdag 31 augustus
We maken we een rondrit door Dublin, waarbij we de bekendste gebouwen zullen zien. We vertrekken naar de luchthaven van Dublin voor onze terugvlucht naar Nederland aan het eind van de middag.

Dublin

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vluchten naar Dublin v.v.
  • vervoer per touringcar in Ierland
  • vier overnachtingen (2-pers.kamers) in goede hotels
  • alle maaltijden en excursies zoals genoemd
  • reisleiding

* De reissom bedraagt per persoon € 860,- p.p. bij minimaal 40 deelnemers en € 910,- bij 30 – 39 deelnemers.