Hongarije 19/8

Hongarije heeft in de geschiedenis van Europa altijd een beetje een eigengereide positie ingenomen. Van de invloed van de Sovjet Unie heeft Hongarije zich zo min mogelijk aangetrokken. Dit heeft ervoor gezorgd dat het land zich, ver voor de val van de Muur, kon verheugen op belangstelling uit het Westen. Dit eigengereide beleid herkennen we ook binnen de Europese Unie.
Ongeveer twee derde van de Hongaarse bodem bestaat uit vruchtbare vlakten, die geschikt zijn voor de verbouw van granen maïs, rijst, groenten en fruit. Daarnaast worden er ook nog suikerbieten en zonnebloemen geteeld. We zien deze excursie vleesveebedrijven van een Hongaar en van een immigranten uit West Europa. Verder bezoeken we Boedapest en het Balatonmeer.

Vertrekdatum: 19/08/2019
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €825*

Voorlopig programma

Maandag 19 augustus
Vlucht naar Boedapest. Aankomst rond de middag. We bezoeken vanmiddag het gebied ten noorden van Budapest. We bezoeken het stadje Esztergom of Szentendre genieten op van een schitterend uitzicht over de Donauvallei. Aan het eind van de middag reizen we verder naar het westen. Diner en overnachting in deze omgeving.

Dinsdag 20 augustus
We reizen vandaag naar west Hongarije. We komen in een gebied met veel warmwaterbronnen. U krijgt de gelegenheid om hier gebruik van te maken. We zijn nu aan de westkant van het Balatonmeer. Doordat het behoorlijk toeristisch is, zal iedereen zich hier best een paar uur kunnen vermaken.

Een van de warmwaterbronnen bij het Balatonmeer

Woensdag 21 augustus
Vandaag zal een groot melkveebedrijf worden bezocht. Mogelijk bezoeken we vanmiddag een wijnbedrijf.

Donderdag 22 augustus
Vanmorgen komen we door een gebied waar nog herders met schapen rond trekken. Vanmiddag bezoeken we een paardenshow. We benaderen Hunland voor een bezoek aan het bedrijf. Overnachting in de omgeving van Boedapest. Vanavond hebben we een rondvaart op de Donau.

Hunland Vrachtwagens

Vrijdag 23 augustus
We bezoeken vanmorgen de stad Boedapest onder leiding van een gids. Hier zien we de Donau met de stadsdelen Buda (o.a. kasteel) en het lager gelegen Pest (met o.a. regeringsgebouwen en Heldenplein). In de loop van de middag gaan we naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Eindhoven.

Boedapest

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegtickets van Eindhoven naar  Boedapest vv.
  • vervoer per touringcar in Hongarije
  • 4 hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamers
  • alle maaltijden incl. een drankje
  • excursies zoals genoem
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 825,- bij minimaal 40 -48 deelnemers,  € 890,- bij 30-39 deelnemers (reissommen zijn exclusief annuleringsverzekering) en € 950,- bij 24 – 29 deelnemers. U reist met  alleen handbagage.