Griekenland 25/9

Deze reis is volgeboekt.

Griekenland is drie keer zo groot als Nederland en heeft bijna 11 miljoen inwoners. Een groot deel van de bevolking (ruim 10%) werkt in de landbouw. De laatste jaren is er hernieuwde belangstelling voor de landbouw ontstaan, toen de werkloosheid bij jongeren erg hoog was.

Men vindt er volop kleine bedrijfjes, maar er zijn zeker ook moderne bedrijven te vinden. Wij zullen het Noorden bezoeken, de landbouwstreek rond Thessaloniki.

Hier treffen we akkerbouw, fruit, katoen, olijven, schapen, geiten en rundveehouderij aan.

Vertrekdatum: 25/09/2018
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €840*

Voorlopig programma

Dinsdag 25 september
Vertrek vanmorgen vanaf Eindhoven naar Thessaloniki. Aankomst rond de middag. Op een uur rijden van de luchthaven hebben we onze lunch in Palaios Panteleimonas. Hier hebben we een prachtig uitzicht. Vanmiddag bezoeken we een bedrijf met melkkoeien. Diner en overnachting in de omgeving van Kalabaka.

Grieks melkveebedrijf

Woensdag 26 september
Vanmorgen bezoeken we Meteora. Deze kloosters zijn gebouwd op hoge rotspilaren. We reizen naar Metsovo, dat onder andere bekend is vanwege gerookte kazen en fetakazen. Diner en overnachting in Kastoria.

Meteora

Donderdag 27 september
Vandaag komen we in een omgeving met fruitteelt. We bezoeken hier een wijnbedrijf. In Pella bezoeken we ook een bekende archeologische plaats. Diner en overnachting ten noorden van Thessaloniki.

Katoenoogst
Archeologische plaats bij Pella

Vrijdag 28 september
Vanmorgen bezoeken we een melkveebedrijf en we reizen naar Alistrati. Hier bevinden zich de langste grotten van Europa. We reizen door naar Kavala voor diner en overnachting.

Kavala

Zaterdag 29 september
We gaan terug naar Thessaloniki. Rond de middag vliegen we vanaf Thessaloniki naar Eindhoven, waar we in de loop van de middag aankomen.

Griekse geiten
Thessaloniki

Route

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht Eindhoven – Thessaloniki v.v.
  • vervoer per luxe touringcar
  • 4 hotelovernachtingen in tweepersoonskamers
  • alle maaltijden (soms picknicklunch)
  • excursies zoals genoemd en reisleiding

U kunt vervoer van de opstapplaatsen naar luchthaven Eindhoven en vanaf luchthaven Eindhoven naar de opstapplaatsen boeken voor €30,- per persoon. De opstapplaatsen zullen zich bevinden in Zuid Nederland.

*De reissom bedraagt € 840,- bij 40 – 48 personen, € 890,- bij 30 – 39 personen en € 940,- bij 24 – 29 personen.