Griekenland 25/9

Griekenland is drie keer zo groot als Nederland en heeft bijna 11 miljoen inwoners. Een groot deel van de bevolking (ruim 10%) werkt in de landbouw. De laatste jaren is er hernieuwde belangstelling voor de landbouw ontstaan, toen de werkloosheid bij jongeren erg hoog was.
Men vindt er volop kleine bedrijfjes, maar er zijn zeker ook moderne bedrijven te vinden. Wij zullen het Noorden bezoeken, de landbouwstreek ten westen van Thessaloniki.
Hier treffen we akkerbouw, fruit, katoen, olijven, schapen, geiten en rundveehouderij aan. Het concept programma is hieronder weergegeven.

Vertrekdatum: 25/09/2023
Aantal dagen: 4
Soort: Vliegreis
Prijs: €850*

Voorlopig programma

Maandag 25 september
Vertrek vanmorgen vroeg vanaf Schiphol naar Thessaloniki. Aankomst rond de middag. Op een uur rijden van de luchthaven hebben we onze lunch in Palaios Panteleimonas. Hier hebben we een prachtig uitzicht. Vanmiddag bezoeken we een bedrijf met melkkoeien. Diner en overnachting in de omgeving van Kalabaka.

Dinsdag 26 september
Vanmorgen bezoeken we Meteora. Deze kloosters zijn gebouwd op hoge rotspilaren. We reizen naar Metsovo, dat onder andere bekend is vanwege gerookte kazen en fetakazen. Diner en overnachting in Kastoria.

Meteora

Woensdag 27 september
Vandaag komen we in een omgeving met fruitteelt. We bezoeken hier een wijnbedrijf. In Pella bezoeken we ook een bekende archeologische plaats. Diner en overnachting ten noorden van Thessaloniki.

Pella

Donderdag 28 september
We gaan terug naar Thessaloniki en onderweg bezoeken we een schapen- of geitenbedrijf. Vanmiddag is er nog tijd voor een excursie. Aan het eind van de middag gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Eindhoven.

Geiten

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht Schiphol – Thessaloniki en v.v.
  • vervoer per luxe touringcar
  • 3 hotelovernachtingen in tweepersoonskamers
  • alle maaltijden (soms picknicklunch)
  • excursies zoals genoemd en reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 850,- bij 40 – 48 deelnemers, € 900,- bij 30-39 deelnemers en € 950,- bij 24-29 deelnemers (exclusief verzekeringen). Deze reissom geldt wanneer u zich inschrijft vóór 25 juni 2023.