Georgië 16/6

Georgië ligt aan de zuidelijke Kaukasus en is als zelfstandige republiek ontstaan na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991. Buurlanden van Georgië zijn Turkije, Armenië, Azerbeidzjan en Rusland. Abchazië en Zuid-Ossetië maken geografisch gezien deel uit van Georgië maar zijn onafhankelijke staatjes met een eigen regering die in een Russische invloedssfeer liggen. Georgië heeft enkele bergen van boven de 5000m. In het westen zijn er plaatsen aan de Zwarte Zee waar 2700 mm neerslag per jaar valt. Aan de oostkant van het land valt slechts 500 mm neerslag per jaar.
Georgië telt in totaal 5 miljoen inwoners. Tot de Tweede Wereldoorlog was Georgië een typische landbouwstaat. Stalin, die in Georgië is geboren, heeft als leider de overgang naar industrialisatie teweeggebracht. De meerderheid van het land spreekt Georgisch. Men heeft een eigen munt de Georgische Lari. 3 Lari is ongeveer 1 Euro.

Vertrekdatum: 16/06/2020
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €890*

Voorlopig programma

Dinsdag 16 juni
Vanaf Eindhoven vliegen we in de loop van de middag naar Koetaisi. Hier komen we in de avond aan. Diner en overnachting bij Koetaisi.

Woensdag 17 juni
In de ochtend vertrekken we richting Zoegdidi. Hier komen we door een zeer vruchtbaar gebied waar kiwi’s en thee verbouwd worden. We proberen hier een bedrijf te bezoeken. In de middag trekken we verder naar het noorden. Hier rijden we langs het prachtig blauwe Inguri stuwmeer tussen de bergen. We zien alvast een stuk van het Kaukasus gebergte. We rijden weer terug naar Koetaisi voor overnachting in hetzelfde hotel.

Georgische theeplukkers
Inguri stuwmeer

Donderdag 18 juni
Vandaag rijden we naar Tbilisi. Onderweg maken we een stop in Chiatura. Dit is een vervallen mijnstadje uit de Sovjettijd. Onderweg maken we een stop in Gori, de geboorteplaats van Stalin. Diner en overnachting in Tbilisi.

Sovjetgebouw en gondola in Chiatura

Vrijdag 19 juni
We reizen verder naar het oosten toe. Hier bezoeken we een melkveebedrijf in de omgeving van Kvareli. Mogelijk bezoeken we vanmiddag nog een bedrijf. Diner en overnachting in hetzelfde hotel in Tbilisi.

Zaterdag 20 juni
We reizen vandaag naar Kutaisi voor onze terugvlucht. Onderweg bezoeken we Mtskheta, de oude hoofdstad en het religieuze centrum van Georgië. Misschien is er nog tijd om een stop te maken bij het grottencomplex van Uplistsikhe. Aan het begin van de avond vliegen we terug naar Eindhoven. Aankomst is laat op de avond.

Mtskheta

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • Vliegtickets van Eindhoven naar Koetaisi (v.v.)
  • Vervoer per bus
  • 4 overnachtingen op basis van tweepersoons kamers
  • Alle maaltijden
  • Excursies volgens programma
  • Reisleiding

*De reissom bedraagt € 890,- bij minimaal 40 deelnemers, € 940,- bij 30-39 deelnemers en € 990,- bij 24-29 deelnemers (exclusief verzekeringen). Deze prijzen gelden tot 1 maart 2020. Hierna kunnen de prijzen worden verhoogd vanwege duurdere vliegtickets.