Frankrijk 10/7

Deze reis is volgeboekt.

Frankrijk is bij de meeste Nederlanders bekend als vakantieland. Het is een prachtig land dat volop ruimte biedt aan recreatie, maar ook aan de landbouw. Veel dorpen dreigen te ontvolken, vanwege de beperkte werkgelegenheid en geringe belangstelling om een agrarisch bedrijf te beginnen. Hierdoor is er een ruim aanbod woningen en grond. De afgelopen 50 jaar zijn zeker zo’n 1000 Nederlandse gezinnen naar Frankrijk geëmigreerd. Wij zullen enkele van hen bezoeken. Het is de bedoeling om deze reis (opnieuw) kennis te maken met gebieden in Frankrijk, waar de agrarische activiteit een belangrijke rol speelt. Het concept programma is hieronder weergegeven.

Vertrekdatum: 10/07/2023
Aantal dagen: 5
Soort: Busreis
Prijs: €770*

Voorlopig programma

Maandag 10 juli
Vertrek vanaf opstapplaatsen richting Frankrijk. We gebruiken de lunch bij Amiens. We zien de drijvende tuinen in deze handelsstad of we gaan de kathedraal van Amiens bekijken. We benaderen een Nederlandse ondernemer in dit gebied voor een bezoek. We overnachten in de buurt van Rouen.

Dinsdag 11 juli
We reizen naar Bayeux, hier bezoeken we de landingsstranden bij Arromanche en de Amerikaanse begraafplaats. Vanmiddag bezoeken we een melkveebedrijf. Voor overnachting reizen we al een stukje richting Rennes.

Arromanche

Woensdag 12 juli
We verkennen een stuk van Bretagne met prachtige natuur. We komen aan de Atlantische oceaan en bezoeken vandaag een kasteel en/of tuin. We overnachten in de omgeving van Rennes.

Donderdag 13 juli
We reizen richting Parijs. Onderweg bezoeken we een vleesveebedrijf. Mogelijk nemen we een kijkje bij de tuinen van Versailles. We overnachten in de buurt van Parijs.

Tuinen van Versailles

Vrijdag 14 juli
Vandaag is het een feestdag. We maken een rondrit door Parijs en zien vele bekende gebouwen. Rond de middag vertrekken we richting Nederland. Om ongeveer 22.00 uur hopen we weer terug te zijn bij de opstapplaatsen.

Parijs

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • 4 overnachting op basis van 2-persoonskamers
  • alle maaltijden
  • excursies zoals in het programma genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 770,- bij 40 – 48 deelnemers en € 820,- bij 30-39 deelnemers (exclusief verzekeringen).