Denemarken 6/9

Denemarken is wat groter dan Nederland en heeft ongeveer 5 miljoen inwoners. Door de noordelijke ligging is het er over het algemeen wat koeler dan bij ons. Denemarken bestaat uit de volgende belangrijke gebieden: Jutland (grenst aan Duitsland), Sjælland (eiland met de hoofdstad Kopenhagen), Fyn (eiland dat tussen Jutland en Sjælland in ligt) en vele kleinere eilanden. Denemarken heeft een prachtig glooiend landschap, waar akkers en bossen elkaar afwisselen.

De agrarische sector levert een belangrijke bijdrage aan de nationale economie. De opbrengstprijzen van agrarische producten zijn redelijk tot goed. De kosten van levensonderhoud en de belastingen zijn wat hoger dan in Nederland.

Vertrekdatum: 06/09/2021
Aantal dagen: 5
Soort: Busreis

Voorlopig programma

Maandag 6 september
We vertrekken met een touringcar vanaf de opstapplaatsen. In de loop van de middag hebben we een excursie. Diner en overnachting in Noord Duitsland.

Dinsdag 7 september
Vandaag bezoeken we een Nederlander met akkerbouw. Hierna gaan we naar het eiland Rømø, waar we met de touringcar op het strand kunnen rijden. Daarna bezoeken we Ribe, het oudste stadje van Jutland. Overnachting bij Kolding.

Woensdag 8 september
Vanmorgen gaan we naar melkveehouder in Denemarken. Vanmiddag gaan we naar Himmelbjerget. Deze berg van 147 meter hoog ligt in een prachtig merengebied ten oosten van Silkeborg. Aan het eind van de middag nemen we een kijkje bij Legoland. Hier krijgt u de gelegenheid om de van Legostenen gebouwde Europese steden te zien. Diner en overnachting in hetzelfde hotel.

Deens melkvee
Himmelbjerget

Donderdag 9 september
We gaan met de brug over de Grote Belt naar Sjaelland, het eiland waar Kopenhagen op ligt.  We brengen een bezoek aan Kopenhagen. Er zal een rondrit door de stad gemaakt worden onder leiding van een gids.  We reizen alvast een stuk in zuidelijke richting.

Nyhavn in Kopenhagen

Vrijdag 10 september
We maken de ferry overtocht van Rodby naar Puttgarden in Duitsland. We hebben de  Airbusfabriek in Duitsland benaderd voor een excursie. We horen begin januari of dat gaat lukken. We gebruiken het diner en reizen terug naar de opstapplaatsen.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • overnachtingen op basis van tweepersoonskamers met douche/wc
  • alle maaltijden, soms picknick lunches
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding