Denemarken 6/9

Denemarken is wat groter dan Nederland en heeft ongeveer 5 miljoen inwoners. Door de noordelijke ligging is het er over het algemeen wat koeler dan bij ons. Denemarken bestaat uit de volgende belangrijke gebieden: Jutland (grenst aan Duitsland), Sjælland (eiland met de hoofdstad Kopenhagen), Fyn (eiland dat tussen Jutland en Sjælland in ligt) en vele kleinere eilanden. Denemarken heeft een prachtig glooiend landschap, waar akkers en bossen elkaar afwisselen.

De agrarische sector levert een belangrijke bijdrage aan de nationale economie. De opbrengstprijzen van agrarische producten zijn redelijk tot goed. De kosten van levensonderhoud en de belastingen zijn wat hoger dan in Nederland.

Vertrekdatum: 06/09/2021
Aantal dagen: 5
Soort: Busreis
Prijs: €720*

Voorlopig programma

Maandag 6 september
We vertrekken vanaf opstapplaatsen. Ontbijt en lunch in Duitsland. In de loop van de middag komen we aan in Denemarken. Zo mogelijk bezoeken we een bedrijf. Diner en overnachting in het zuiden van Jutland bij Kolding.

Dinsdag 7 september
Vandaag zien we een melkveebedrijf van een Nederlander. Hierna gaan we naar het eiland Rømø, waar we met de touringcar op het strand kunnen rijden. Daarna bezoeken we Ribe, het oudste stadje van Jutland. Overnachting in hetzelfde hotel.

Woensdag 8 september
Vanmorgen bezoeken we nog een Nederlandse melkveehouder in Denemarken. Vanmiddag gaan we naar de Himmelbjerget. Deze berg van 147 meter hoog ligt in een prachtig merengebied ten oosten van Silkeborg. Aan het eind van de middag nemen we een kijkje bij Legoland. Hier krijgt u de gelegenheid om de van Legostenen gebouwde Europese steden te zien. Diner en overnachting in hetzelfde hotel.

Deens melkvee
Himmelbjerget

Donderdag 9 september
We gaan via Fyn en de langste brug van Europa naar Kopenhagen. We brengen een bezoek aan Kopenhagen. Er zal een rondrit door de stad gemaakt worden onder leiding van een gids. Verder heeft wat vrije tijd in het centrum van de stad beschikbaar. Diner en overnachting opnieuw in hotel bij Kolding.

Nyhavn in Kopenhagen

Vrijdag 10 september
We  reizen terug en onderweg plannen we nog een excursie bij Hamburg. Na het afscheidsdiner in Duitsland komen we terug bij de opstapplaatsen.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • overnachtingen op basis van tweepersoonskamers met douche/wc
  • alle maaltijden
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 720,- bij  40 – 45 deelnemers en € 780,- bij 30 – 39 deelnemers (excl.  reis- en annuleringsverzekering).