Brazilië 23/1

Brazilië beslaat met haar grootte bijna de helft van Zuid-Amerika en 200 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt 210 miljoen inwoners met een relatief jonge bevolking.

Brazilië ligt ten zuiden van de evenaar, wat betekent dat het klimaat het tegenovergestelde is van Noord-Amerika en Europa. Het noorden is tropisch, en het zuiden heeft een meer gematigd klimaat.

Ongeveer de helft van het land is begroeid met bos, en in het Amazonegebied vinden we ‘s werelds grootste regenwouden. Het centrale westen en zuiden van Brazilië wordt gekenmerkt door hoogvlakten, bergen en heuvels.

De meeste agrarische bedrijven liggen op het zuidelijk plateau en de belangrijkste producten zijn koffie, sojabonen, akkerbouw en rundvlees. In Brazilië zijn 14 Nederlandse kolonies, waarvan Holambra I en II, Arapotí, Castrolanda en Carambeí de bekendste zijn. Wij zullen een aantal van deze kolonies bezoeken. We verblijven regelmatig 2 nachten in hetzelfde hotel.

Het concept programma is weergegeven. Dit programma kan nog wijzigen. Brazilië is een groot land en er moeten keuzes worden gemaakt. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de (potentiële) deelnemers.

Vertrekdatum: 22/1/2024
Aantal dagen: 14
Soort: Vliegreis
Prijs: €3450*

Voorlopig programma

Maandag 22 januari
Aan het eind van de middag vertrekken we vanaf Schiphol. Met een tussenstop vliegen we naar Sao Paulo.

Dinsdag 23 januari
We komen in de loop van de morgen aan. We brengen een bezoekje aan Sao Paulo. We reizen naar Holambra I, waar we overnachten.

Sao Paulo

Woensdag 24 januari
We maken kennis met het gebied en bezoeken vandaag een bloemenbedrijf. Overnachting opnieuw in Holambra I.

Donderdag 25 januari
We reizen naar Holambra II. We vinden hier akkerbouw-, varkens- en pluim­veebedrijven, tuinbouw, planten- en bloemenkwekerij­en met grote irrigatiesystemen. Overnachting in Holambra II.

Braziliaanse Soya

Vrijdag 26 januari
Vandaag bezoeken we de kolonie Castrolanda. Deze kolonie is gesticht door 50 Drentse boerengezinnen in 1951. De belangrijkste economische activiteiten zijn akkerbouw en veehouderij. Men heeft een heel sterke afzetcoöperatie. Overnachting in deze omgeving.

Nelore Koeien
Castrolanda

Zaterdag 27 januari
Vandaag bezoeken we Carambeí. De landbouwcoöperaties Arapotí, Batavo (in Carambeí) en Castrolanda vormen samen de ABC kolonies in de staat Paraná. Deze grotendeels Protestantse gemeenschappen zijn na moeilijke beginjaren uiteindelijk ook zeer succesvol geworden. Overnachting in hetzelfde hotel.

Carambeí

Zondag 28 januari
Bezoek aan natuurpark Vila Velha. We reizen naar Curitiba voor overnachting.

Maandag 29 januari
We gaan naar Morretes, waar we een treinreis maken. Deze treinreis voert ons door regenwouden, langs canyons, watervallen en het hoogtepunt Devil’s Peak. Vanmiddag reizen we terug naar Curitiba voor overnachting.

Dinsdag 30 januari
Vandaag is een reisdag. Onderweg zien we indianen die handwerk en bananen verkopen. Er is een stop bij een steenfabriek. Overnachting bij Guarapava.

Woensdag 31 januari
We reizen via Cascavel. Onderweg plannen we een excursie. Overnachting in Foz do Iguaçu.

Donderdag 1 februari
We zien de 275 watervallen. Het water van de rivier de Iguaçu valt over een breedte van 4 kilometer zo’n 80 meter naar beneden. Hier is het drielandenpunt met Argentinië en Paraguay. Vanmiddag bezoeken we de een-na-grootste stuwdam van de wereld: Itaipu. We overnachten opnieuw in Foz do Iguaçu.

Iguaza Falls

Vrijdag 2 februari
We vliegen van Foz naar Rio de Janeiro. Vanmiddag kunnen we alvast de stad verkennen. We overnachten in Rio.

Zaterdag 3 februari
Vandaag bezoeken we de stad Rio de Janeiro. Dit is de belangrijkste havenstad van Brazilië en tevens – met haar 8 miljoen inwoners – de tweede stad van Brazilië. Een bezoek aan de omringende bergketen met het Christusbeeld op 700 meter hoogte, de grote kale rots het “Suikerbrood” en de botanische tuinen behoren tot de mogelijkheden. Ook bezoeken we het bekende Copacabana-strand. We overnachten opnieuw in Rio.

Rio de Janeiro

Zondag 4 februari
We gaan vanmorgen naar de luchthaven van Rio voor onze terugvlucht. We vertrekken naar Amsterdam en maken een tussenstop.

Maandag 5 februari
In de loop van de morgen hopen we aan te komen in Amsterdam.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegtickets naar Sao Paulo en van Rio de Janeiro
  • vlucht Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
  • vervoer per luxe bus
  • alle overnachtingen en maaltijden
  • excursies (zoals in het programma genoemd)
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 3450,- bij 40-48 deelnemers en € 3650,- bij 30-39 deelnemers (exclusief verzekeringen). Deze prijzen gelden tot 23 december 2023. Wanneer u boekt na 23 december kan er voor een ander vluchtschema worden gekozen.