Azoren 24/10

Het programma hieronder gaat over de geannuleerde reis naar de Azoren van 2020. De reis van 2021 kan op enkele punten verschillen.

Azoren is een eilandengroep die tot Portugal behoort en een vulkanische oorsprong heeft. Het hele jaar door heerst er een aangename temperatuur. De melkveehouderij is een belangrijke bron van inkomsten. Doordat de koeien het hele jaar buiten kunnen lopen, kan men tegen een lage kostprijs melk produceren. Verder zijn er andere teelten als ananas, bananen, druiven en thee. De verwerking van agrarische producten is een belangrijke activiteit.

Vertrekdatum: 26/10/2020
Aantal dagen: 6
Soort: Vliegreis

Voorlopig programma

Maandag 26 oktober
Vanmorgen vertrekt de vlucht vanaf Schiphol. Rond de middag bezoeken we een melkveebedrijf van een Fries gezin in Portugal. In de namiddag reizen we door naar de luchthaven. We hebben vanavond een vlucht van Lissabon naar Ponta Delgada op het eiland São Miguel. Overnachting bij Ponta Delgado.

Dinsdag 27 oktober
We bezoeken de melkfabriek van Belle en een melkveebedrijf dat melk aan deze fabriek levert. Vanmiddag is er tijd om het stadje Ponta Delgada te bezoeken. Diner en overnachting in hetzelfde hotel.

Woensdag 28 oktober
Vandaag brengen we een bezoek aan een theeplantage en nog een melkveebedrijf. We zoeken contact met een Nederlandse dierenarts op het eiland.

Theeplantage in de Azoren

Donderdag 29 oktober
Vanmorgen bezoeken we een krater van een vulkaan. Er is misschien ook tijd voor een wandeling of een mogelijkheid om dolfijnen te spotten.

Het vulkanische landschap

Vrijdag 30 oktober
Vandaag vliegen we naar Porto. We proberen vanavond of morgenochtend een bezoek aan de stad te maken. Overnachting in Porto.

Porto

Zaterdag 31 oktober
In de loop van de morgen vliegen we van Porto naar Schiphol.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht naar Ponta Delgada via Lissabon en v.v. via Porto
  • vervoer per touringcar
  • vijf hotelovernachtingen (op basis van tweepersoonskamers)
  • alle maaltijden
  • excursies zoals in het programma genoemd
  • reisleiding