Azoren 25/10

Deze reis is volgeboekt.

Azoren is een eilandengroep die tot Portugal behoort en een vulkanische oorsprong heeft. Het hele jaar door heerst er een aangename temperatuur. De melkveehouderij is een belangrijke bron van inkomsten. Doordat de koeien het hele jaar buiten kunnen lopen, kan men tegen een lage kostprijs melk produceren. Verder zijn er andere teelten als ananas, bananen, druiven en thee. De verwerking van agrarische producten is een belangrijke activiteit.

Vertrekdatum: 25/10/2021
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €1180*

Voorlopig programma

Maandag 25 oktober
Vanmorgen vertrekt de vlucht vanaf Eindhoven naar Lissabon. Na de middag bezoeken we een melkveebedrijf in Portugal. In de namiddag reizen we door naar de luchthaven. We hebben vanavond een vlucht van Lissabon naar Ponta Delgada op het eiland São Miguel. Overnachting bij Ponta Delgado.

Dinsdag 26 oktober
We bezoeken de melkfabriek van Belle en een melkveebedrijf dat melk aan deze fabriek levert. Vanmiddag is er tijd om het stadje Ponta Delgada te bezoeken. Diner en overnachting in hetzelfde hotel.

Woensdag 27 oktober
Vandaag brengen we een bezoek aan een theeplantage en nog een melkveebedrijf. We zoeken contact met een Nederlandse dierenarts op het eiland.

Theeplantage in de Azoren

Donderdag 28 oktober
Vanmorgen bezoeken we een krater van een vulkaan. En gaan rond de middag naar de luchthaven voor een vlucht naar Porto. We overnachten ten noorden van de stad.

Het vulkanische landschap

Vrijdag 29 oktober
We brengen een bezoek aan de stad onder leiding van een gids. Aan het eind van de middag vliegen we van Porto naar Eindhoven.

Porto

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht naar Ponta Delgada via Lissabon en v.v. via Porto
  • vervoer per touringcar
  • vier hotelovernachtingen (op basis van tweepersoonskamers)
  • alle maaltijden
  • excursies zoals in het programma genoemd
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon €1180 ,- (excl. verzekeringen) bij 40 deelnemers en € 1250,- pp bij 30 – 39 deelnemers.