Australië 20/11

Australië is ongeveer 240 keer zo groot als Nederland. Er wonen plm. 17 miljoen mensen in Australië, waarvan de meeste aan de oostkust. Het westen van Australië is vlak, droog en praktisch onbewoonbaar. In de ‘outback’ (het grootste deel van Australië) vind je kaal land, steenwoestijnen en verdroogde meren (zoals Lake Disappointment). Deze reis gaat echter naar het zuidoostelijke gedeelte, waar de grond vruchtbaar is.

Tijdens deze reis bezoeken we de provincies  Victoria en New South Wales. Sydney bevindt zich in New South Wales. Ten westen van de Great Dividing Range (het kustgebergte) is een agrarisch gebied gelegen dat langzaam overgaat in een open vlakte.

Melbourne bevindt zich in de provincie Victoria. Het weer in Melbourne wisselt erg. De ene dag kan de korte broek aan en de volgende dag moet de winterjas aan. Het landschap in Victoria is erg gevarieerd. In dit gebied zitten ook veel Nederlanders. Tijdens de reis zullen we kennis maken met de landbouw in Australië, maar er is ook volop gelegenheid om te genieten van de bewonderenswaardige omgeving. Zeker wanneer het al langer de bedoeling is om dit deel van de wereld te bezoeken, is dit een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de Australiërs en hun leefgewoonten.

Vertrekdatum: 20/11/2018
Aantal dagen: 14
Soort: Vliegreis
Prijs: €3160*

Voorlopig programma

Dinsdag 20 november
 Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol via een tussenstop naar Sydney.

Donderdag 22 november
Het is inmiddels 22 november wanneer u arriveert in Sydney. Vandaag reizen we naar het zuiden, naar Nowra. Met mooi weer kunnen we een duik maken in de Grote of Stille Oceaan. Overnachting in de omgeving van Nowra.

Vrijdag 23 november
Vanochtend bezoeken we een melkveebedrijf. We reizen verder naar Canberra.  Overnachting bij Canberra.

Australisch Melkvee

Zaterdag 24 november
We brengen een bezoek aan het imposante Parlementsgebouw in Canberra. Vanmiddag reizen we verder naar het zuiden.

Parlementsgebouw in Canberra

Zondag 25 november
Via de Snowy Mountains komen we de provincie Victoria binnen. In dit natuurgebied zien we veel bossen, bergen etc.

Maandag 26 november
Vandaag bezoeken we de Buchan caves. Deze kalksteen grotten zijn ontdekt net na 1900. Overnachting in dit gebied.

Buchan Caves

Dinsdag 27 november
Vandaag reizen we door een gebied in Australië, wat Gippsland heet. In dit gebied vinden we veel agrarische bedrijven, waarvan we er tenminste één bezoeken.
Overnachting ten oosten van Melbourne.

Woensdag 28 november
Vanmorgen maken we kennis met de stad Melbourne ( ± 4 miljoen inw.), gesticht in 1835. In deze stad bevinden zich vele prachtige gebouwen en kronkelt de Yarra River door het centrum. Vandaag bezoeken we de markt in de stad. Overnachting in Geelong.

Melbourne

Donderdag 29 november
Vandaag rijden we over de beroemde ‘Great Ocean Road’ naar de Twaalf Apostelen. Overnachting bij Ballarat.

Vrijdag 30 november
Vanmorgen bezoeken we een bedrijf met fruit, mogelijk druiven of sinaasappelen. Verder passeren we de Murray River. In dit gebied zijn vele Nederlanders neergestreken. Het water van de rivier wordt volop voor irrigatie gebruikt. We reizen door naar Albury voor overnachting.

Druiven in Australië

Zaterdag 1 december
We reizen verder door een droog gebied. In dit gebied zien we glooiend landschap met grasland met soms schapen of vleesvee, bomen en akkerbouw.

Zondag 2 december
In de morgen bezoeken we de Blue Mountains waar we wandeling maken. We zien o.a. ‘the Three Sisters’.

Blue Mountains met op de voorgrond de Three Sisters

Maandag 3 december
We reizen verder naar Sydney. Vanmiddag bezoeken we de stad. Het Operahouse en de Harbour Bridge zijn wereldberoemd. Overnachting bij Sydney.

Sydney

Dinsdag 4 december
In de loop van de dag gaan we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Amsterdam.

Woensdag 5 december
Aankomst in de loop van de dag.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • tickets Amsterdam – Sydney v.v.
  • vervoer per luxe minibus
  • overnachtingen in motels/hotels
  • alle maaltijden
  • excursies en overtochten zoals in het programma genoemd
  • reisleiding

* De reissom bedraagt per persoon € 3160 , – bij 40-48 deelnemers,  € 3300, – bij 30-39 deelnemers, € 3450,- bij 20-29 deelnemers en € 3600,- bij 10-19 deelnemers.

Extra: 1-persoonskamer à € 300 ,- per persoon, reisverzekering € 45,- per persoon en annuleringsverzekering € 190, – per persoon.

Graag opgeven voor 1 augustus 2018!