Alpen & Dolomieten 23/6

Deze reis is vanwege de coronacrisis voorlopig uitgesteld naar volgend jaar.

De landen die we deze reis bezoeken zijn Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Italië. Al deze landen hebben een deel van de Alpen binnen hun landsgrenzen. Tijdens we mooie plekjes in de Alpen bezoeken, afgewisseld met een aantal bedrijven. In Oostenrijk zullen we een wintersportgebied bezoeken. Slovenië is het eerste land dat los kwam van Joegoslavië en in 2007 is toegetreden tot de EU. Men hanteert de Euro als betaalmiddel.
De Dolomieten zijn een onderdeel van de Alpen in Noord-Italië, vernoemd naar een mineraalrijke steensoort. In het noordelijke deel van de Dolomieten wordt Duits gesproken.

Vertrekdatum: 23/06/2020
Aantal dagen: 8
Soort: Busreis

Voorlopig programma

Dinsdag 23 juni
We vertrekken vanaf opstapplaatsen naar Ulm in Zuid-Duitsland. Onderweg zal een bedrijf worden bezocht. Diner en overnachting bij Ulm.

Woensdag 24 juni  
Vandaag komen we in Tirol in Oostenrijk. We komen over een bergpas en maken een wandeling naar een bergboer. Overnachting in deze omgeving.

Tirol

Donderdag 25 juni
Ook vandaag genieten we van de bergen. We maken een tocht naar Zuid-Tirol. We bezoeken een gezellig stadje. Overnachting bij Lienz.

Vrijdag 26 juni
We passeren de grens met Slovenië en maken een stop bij het meer van Bled. In de loop van de middag reizen we naar Postojna voor overnachting.

Meer van Bled

Zaterdag 27 juni
Vanochtend bezoeken we de grotten van Postojna. We reizen naar Italië voor overnachting in the omgeving van Treviso.

Grotten van Postojna

Zondag 28 juni
We reizen naar Emilia Romagna. Een gebied dat bekend is van de parmezaanse kaas, parmahammen en de teelt van peren. We bezoeken een kaasfabriek en een fruitbedrijf. Overnachting in hetzelfde hotel.

Parmezaanse kaas

Maandag 29 juni
We reizen door de prachtige Dolomieten in Noord-Italië, met de belangrijkste stad Cortina d’Ampezzo. Overnachting opnieuw in Ulm.

Dinsdag 30 juni
We reizen terug door Duitsland en hebben onderweg een excursie. We komen in de loop van de avond terug bij de opstapplaatsen.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vervoer per touringcar
  • zeven hotelovernachtingen (op basis van tweepersoonskamers)
  • alle maaltijden
  • excursies zoals in het programma genoemd
  • reisleiding