Albanië 28/8

Deze reis is volgeboekt.

Albanië is een land met ruige bergen, een mooie kustlijn langs de Adriatische Zee, oude steden en vlaktes met landbouw. We zullen deze reis vooral het zuiden van Albanië bezoeken. We vliegen naar Tirana, hier is de westerse invloeg goed te merken. We vertrekken vanaf Skopje in Noord-Macedonië terug naar Eindhoven. We komen zeker bij de kust en zien onderweg de bergketen op de grens met Griekenland. De invloed van het communisme is nog volop terug te vinden. Zoals de vele bunkers van de stalinistische leider Enver Hoxha, House of Leaves in Tirana, waar allerlei informatie over personen werd bijgehouden. We maken kennis met de bevolking op het platteland en zullen 3 of 4 agrarische bedrijven bezoeken. Het concept programma is hieronder weergegeven.

Vertrekdatum: 28/8/2023
Aantal dagen: 5
Soort: Vliegreis
Prijs: €890*

Voorlopig programma

Maandag 28 augustus
Vlucht vanaf Eindhoven naar Tirana, waar we rond de middag aankomen. Eind van de middag verkennen we de stad en reizen naar Elbasan voor overnachting.

Dinsdag 29 augustus
We gaan naar Berat. Deze stad ligt tussen de bergen geklemd. Aan beide kanten van de rivier de Osum zijn kleine witte huisjes gebouwd met oranje dakpannen. Deze ‘Stad van de 1000 Vensters’ staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vanmiddag bezoeken we een melkveehouder of een melkfabriek. We reizen door naar de kust en overnachten bij Himaré.

Berat

Woensdag 30 augustus
Vandaag bezoeken we ‘het blauwe oog’ en gaan naar een aardappelteler of een chipsfabriek bij Gjirokastër. Aan zijn markante klokkentoren is het kasteel van Gjirokastër al van veraf te herkennen. We reizen door naar hotel bij Korcë.

Donderdag 31 augustus
Bezoek aan een landbouwer bij Pogradec bij het meer van Ohrid. Door ondergrondse bronnen gevoed zal het oudste meer van de Balkan ook het diepste blijven: het schitterende Meer van Ohrid is hier en daar wel driehonderd meter diep. We passeren de grens met Noord Macedonië en reizen al een stuk richting Skopje.

Meer van Ohrid

Vrijdag 1 september
Vanmorgen brengen we een kort bezoek aan Skopje. Skopje is de prachtige hoofdstad van Noord-Macedonië. De stad bevindt zich in het Noorden van Noord-Macedonië. We gaan naar de luchthaven van Skopje voor onze terugvlucht naar Eindhoven, waar we het eind van de middag aankomen.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegtickets voor Eindhoven-Tirana en Skopje-Eindhoven
  • vervoer per touringcar
  • 4 overnachtingen in 2-persoonskamers
  • alle maaltijden (picknick lunches)
  • excursies zoals genoemd
  • reisleiding

*De reissom is € 890 bij 40 – 48 deelnemers, € 940 bij 30 – 39 deelnemers en € 990 bij 25 – 29 deelnemers. De reissom is exclusief verzekeringen.