Albanië 16/9

Albanië is een land met ruige bergen, een mooie kustlijn langs de Adriatische Zee, oude steden en vlaktes met landbouw. We zullen deze reis vooral het zuiden van Albanië bezoeken. We vliegen naar Tirana, hier is de westerse invloed goed te merken. We komen zeker bij de kust en zien onderweg de bergketen op de grens met Griekenland. De invloed van het communisme is nog volop terug te vinden, zoals de vele bunkers van de stalinistische leider Enver Hoxha of House of Leaves in Tirana, waar allerlei informatie over personen werd bijgehouden. We maken kennis met de bevolking op het platteland en zullen 3 of 4 agrarische bedrijven bezoeken. Hieronder treft u het concept programma aan.

Vertrekdatum: 16/9/2024
Aantal dagen: 6
Prijs: €1180*

Voorlopig programma

Maandag 16 september
Vlucht naar Tirana, waar we rond de middag aankomen. We reizen naar Elbasan voor overnachting.

Dinsdag 17 september
Vandaag bezoeken we ‘het blauwe oog’ en gaan naar een aardappelteler of een chapsfabriek bij Gjirokastër. Aan zijn markante klokkentoren is het kasteel van Gjirokastër al van veraf te herkennen. We reizen door naar hotel bij Korcë.

Kasteel van Gjirokastër

Woensdag 18 september
We gaan naar Berat. Deze stad ligt tussen de bergen geklemd. Aan beide kanten van de rivier de Osum zijn kleine witte huisjes gebouwd met oranje dakpannen. Deze Stad van de 1000 Vensters staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vanmiddag bezoeken we een melkveehouder of een melkfabriek. We reizen door naar de kust en overnachten bij Himaré.

Berat

Donderdag 19 september
We reizen naar het noorden en bezoeken een melkveebedrijf. Verder genieten we van de prachtige natuur bij Shkoder. We overnachten in deze omgeving en maken een boottocht op één van de meren.

Vrijdag 20 september
Vandaag komen we bij de kust met de Adriatische zee. Er is er nog een excursie. Vanmiddag reizen we naar Tirana voor overnachting.

Zaterdag 21 september
Vanmorgen brengen we een bezoek aan Tirana. We maken een rondrit en gaan met een lift naar het park dat in de bergen bij de stad ligt. Rond de middag gaan we naar de luchthaven voor onze terugvlucht. We komen in de loop van de avond terug in Nederland.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vlucht naar Tirana v.v.
  • vervoer per touringcar
  • 5 overnachtingen in 2-persoonskamer
  • alle maaltijden (picknick lunches)
  • excursies (zoals in het programma genoemd)
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 1180,- bij 40-48 deelnemers, € 1240,- bij 30-39 deelnemers en € 1300,- bij 25-29 deelnemers (exclusief verzekeringen). Deze prijzen gelden tot 31 mei 2024.