West Canada & USA 3/9

In Alberta treffen we volop veehouderijbedrijven aan. Melkvee, vleesvee en varkenshouderij. Een deel van de agrarische activiteiten wordt uitgevoerd in de Huttenrite Colonies. Wij zullen zo’n kolonie benaderen voor een bezoek. Verder gaan we zeker naar de Rocky Mountains in het westen van Alberta. Hier zien we gletsjers.
Over de grens in het noordwesten van de USA worden veel aardappelen verbouwd. Idaho is de belangrijkste aardappelproducent van de USA. Tijdens deze reis zullen we enkele aardappelbedrijven en melkveebedrijven bezoeken. Daarnaast zullen we een dagdeel in Yellowstone National Park doorbrengen. In dit park treffen we volop geisers en wild aan.
Het voorlopige programma ziet er als volgt:

Vertrekdatum: 3/9/2024
Aantal dagen: 13
Soort: Vliegreis
Prijs: €3850*

Voorlopig programma

Dinsdag 3 september
Vertrek met een directe KLM-vlucht naar Vancouver. We overnachten in deze omgeving.

Woensdag 4 september
We rijden een prachtige route naar Revelstoke. Vandaag zien we een deel van de Rocky Mountains. De Rocky Mountains zijn het hoogste gebergte van Noord-Amerika. Het is een langgerekt gebergte met een aantal toppen met eeuwige sneeuw en er zijn in het hele gebergte ook meren en gletsjers te zien. Onderweg zien we een waterval. Overnachting in Revelstoke.

Donderdag 5 september
We rijden naar de Icefields Parkway (weg door de Rocky Mountains) en gaan een kijkje nemen bij het Columbia Icefield, de grootste ijsmassa van Noord-Amerika met enorme gletsjers. Overnachting bij Rocky Mountain House.

Icefields Parkway

Vrijdag 6 september
Vanmorgen reizen we naar Calgary en bezoeken de stad. We zullen o.a. het Olympisch dorp bezoeken, van de Winterspelen in 1988. Vanaf de hoge skischans hebben we een prachtig uitzicht over de stad. Overnachting bij Lethbridge.

Zaterdag 7 september
Vanmorgen bezoeken we Buffalo Jump. Hier zien we hoe de vroegere bewoners van de hoogvlakte aan de kost kwamen. Vanmiddag gaan we naar een akkerbouwbedrijf in deze omgeving. Overnachting in hetzelfde hotel.

Zondag 8 september
Vanmorgen bezoeken we een Huttenrite kolonie in de omgeving van Pincher Creek. In deze gemeenschap treffen we een landbouwbedrijf, een eigen school, gemeenschappelijke keuken en een opvang van bejaarden. Dit is vergelijkbaar met een kibboets in Israël. Daarna rijden we naar het zuiden en passerende grens met de VS. Overnachting bij Shelby.

Maandag 9 september
We vertrekken vroeg voor een bezoek aan Yellowstone National Park. Hier zien we prachtige natuur. Yellowstone is bekend om haar vele wilde dieren en uitgestrekte vlakten met geisers. Het is het oudste nationaal park ter wereld. We overnachten in de staat Montana.

Yellowstone National Park

Dinsdag 10 september
De staat Idaho is zeer bekend vanwege zijn aardappelteelt. Vandaag bezoeken we een bedrijf en een informatiecentrum over aardappelteelt. Overnachting in de omgeving van Pocatello.

Woensdag 11 september
Vanochtend bezoeken we de watervallen bij Twin Falls. Vanmiddag zullen we een bedrijf met aardappelen bezoeken. We overnachten in de omgeving van Boise, de hoofdstad van Idaho.

Donderdag 12 september
We reizen een stukje door de staat Oregon naar grens met de staat Washington. De Columbia River vormt een groot deel van de grens tussen beide staten. Overnachting bij Kennewick.

Vrijdag 13 september
We reizen door naar Seattle, voor een bezoek aan deze stad. In deze omgeving liggen prachtige bergen onder andere Mt. Rainier. Overnachting bij Seattle.

Seattle

Zaterdag 14 september
We reizen vandaag terug naar Canada. Onderweg zien we de Boeing vliegtuigfabriek bij Everett. Vanuit Vancouver vliegen we weer terug.

Zondag 15 september
Aankomst rond de middag.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • vliegreis naar Vancouver en v.v.
  • vervoer per luxe (mini)bus
  • overnachting op basis van tweepersoonskamers
  • alle maaltijden (ook picknick lunches)
  • excursies (zoals in het programma genoemd)
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 3850,- bij 40-48 deelnemers en € 3990,- bij 30-39 deelnemers (exclusief verzekeringen).