Tsjechië 1/7

Deze reis is volgeboekt.

Tsjechië, ook bekend als de Tsjechische Republiek, heeft een bevolking van ongeveer 10,5 miljoen mensen. Het grootste deel van de bevolking woont in stedelijke gebieden, waaronder de hoofdstad Praag. Het landschap van Tsjechië is divers en ongerept, met een mix van laaglanden, heuvels en bergen. In de zomer zijn de dagen lang en warm, terwijl de winters mild en nat zijn.

We maken een bezoek aan Praag (Praha). Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Praag is de Karelsbrug. Deze middeleeuwse stenen boogbrug werd gebouwd tussen 1357 en 1402 over de rivier de Moldau. De brug verbindt twee historische wijken van Praag: Staré Mesto (Oude Stad) aan de rechteroever en Malá Strana (Kleine Zijde) aan de linkeroever. Hieronder leest u het voorlopige programma.

Vertrekdatum: 1/7/2024
Aantal dagen: 5
Soort: Busreis
Prijs: €800*

Voorlopig programma

Maandag 1 juli
Vertrek vanmorgen vanaf opstapplaatsen. Koffie met broodjes in Duitsland. Na de lunch brengen we een bezoek aan een akkerbouwbedrijf. Diner en overnach­ting in Zuid Duitsland.

Dinsdag 2 juli
Bezoek aan het gebied ten noorden van Praag, Boheems paradijs (Cesky Raj) genaamd. Tussen de steden Turnov en Jicin bezoeken we een kasteel. We reizen we door voor diner en overnachting ten oosten van Praag.

Cesky Raj

Woensdag 3 juli
Vandaag bezoeken we een melkveebedrijf met robots en een akkerbouwtak. Vanmiddag gaan we naar een kleine bierbrouwerij.

Donderdag 4 juli
Ontbijt een vertrek voor een bezoek aan Praag. Hier maken we een rondrit en/of rondwande­ling onder lei­ding van een gids door de stad. We zien o.a. de Joodse Wijk, de Tynkerk, het Oude Raad­huis en de Karelsbrug.

Karelsbrug

Vrijdag 5 juli
Vanmorgen bezoeken we de Kalimijn van K +S in Merkers. We vertrekken we rich­ting Nederland. We gebrui­ken de lunch en het af­scheidsdi­ner in Duits­land. We hopen omstreeks 22.00 uur bij de opstapplaatsen terug te zijn.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

  • reis per luxe touringcar
  • 4 overnachtingen op basis van tweepersoonskamers met wc/douche
  • alle maaltijden
  • excursies (zoals in het programma genoemd)
  • reisleiding

*De reissom bedraagt per persoon € 800,- bij minimaal 40 deelnemers, € 860,- bij 30-39 deelnemers en € 920,- bij 25-29 deelnemers (exclusief verzekeringen).